Србија

ВУЧИЋ БРУТАЛНО ИСКРЕН: Ако нас вирус буде овако мучио, ко зна шта ће бити на јесен!

Председник Србије Александар Вучић током данашњег дана обишао је аеродром „Батајница“ где се налазе нове беспилотне летелице.

Након обиласка организована је конференција за новинаре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је коментарисао дешавања у Шапцу после избора.

„То је један невероватан случај. Изгубите са 12.000 гласова у малом месту и нисте спремни да признате пораз. Честитам малом Пауновићу у Параћину. Он је једва изгубио, честитао је и зато ће имати политичку будућност. Измислили су и ванредну ситуацију у Шапцу. Кажу немају тестове, имају све три врсте тестова. Само да би опстали још седам, десет дана на власти“; изјавио је он.

Како каже, не жели да говори о писању у хрватским медијима у вези са стањем епидемије у Србији. Поручио је да је Србија тестирала пет пута више него Хрватска.

„Нема одговора на моје тврдње да ће их Србија престићи по БДП-у до краја следеће године. На то не може нико да ми одговори. Што се тиче тестова, само четири земље су, пропорционални броју грађана, тестирали више. Србија је тестирала више него цела бивша Југославија плус Албанија. Од чега тамо да умру, када нико није тестиран“, поручио је.

Вучић је јутрос разговарао са координатором Опште болнице у Новом Пазару Мирсадом Ђерлеком и новопазарским генералима, те поручио да је стање у том граду сада боље.

„Делимично стабилизовано стање. Данас је, за сада, двоје мртвих. Ја сам крив што после избора нисам остао у земљи. Жив се поједох. Сигурно је да бих раније укључио војску да сам био овде. Шта да радите, не можете баш све. Много ми је жао због тога“, рекао је он.

Вучић је изјавио да се разговара о изградњи нове болнице, привремене, која ће бити главна за евентуални следећи удар коронавируса.

„Ако нас вирус овако буде мучио и ако нас овако мучи током лета, ко зна шта ће бити на јесен. Сада разговарамо, преговарамо да направимо велику нову болницу, релативно привремену, да може да траје 30 година“, рекао је..

Болница би била налик на ону изграђену у ВМЦ Карабурма, а у њој би било 500 до 1.000 лежајева, за интензивну и полуинтензивну негу.

„Да прикључимо респиратоте и да то буде главна болница за следећи удар. Овако не можемо да издржимо, све болнице су нам пуне“, рекао је Вучић.

Током јучерашњег дана појавила се вест да ће косовски премијер Авдулах Хоти тражити од Албаније луку Драч.

„Све што слушам од њихових изјава, толико сам сит од њихових глупости. Кажу да долазе да прегоравају о међусобном признању. Е, немој те да долазите. Ја не долазим да преговарам о томе. Још то кажем њиховим политичким мамама и татама“, закључио је Вучић.

Извор: Б92