loading...
Србија

ВУЧИЋ: На изборима се нико није заразио короном а демонстрације организује…

Поводом лажне објаве Емануела Макрона на друштвеним мрежама, да је пристао да призна Косово, председник Србије Александар Вучић у емисији Хит твит је рекао да је то лажна вест и да то свако зна.

– Било је вести које су биле невероватне, једна лаж је смењивала другу, лагао је ко је шта стигао. Многи користе друштвене мреже да бесмисленим вестима стекну популарност. Што је већа лаж добијете више лајкова. То је једна од опасности савременог света, и то ћемо зрелошћу морати да победимо.

Вучић је казао да ће, како је обећао, а да ће ускоро и органи странке да то објаве, он бити само председник Србије, а потом поручио грађанима да буду дисциплиновани.

– Не мислим да је то било кога озбиљно збунило. Свако нормалан зна да су то бесмислице, ти људи стално измишљају те лажне вести, то је у домену глупости. Било је вести које су да би се погоршала ситуација у земљи и Београду, једна лаж је сустизала другу, о 63. Падобранској, топовима са Бановог брда, о томе како је читава породица умрла од короне. Живите у ери друштвених мрежа, многи људи који не би имали статус у друштву корисрте друштвене мреже како би стекли популарност – започео је Вучић своје излагање одговарајући на питање Верице Брадић поводом све присутнијих лажних вести.

– Покушали су да хероје направе од људи који то ничим не заслужују. Ја сам председник свих грађана, вечерас сам дошао да замолим људе за дисциплину, и победићемо корону. Само их молим за мало дисциплине и одговорност. Вечерас нема ни 500 људи, онда ће бити мање заражених. Имамо добре лекаре, имамо опрему, рекао је Вучић.

– Пола милиона људи смо тестирали, али више немамо места, болнице су нам препуне, посебно људи млађих, који су гојазни и имају друге болест. Само људе молим за одговорност, да покажемо заједништво и да разумемо да је противник опасан. Рече је о врло тешкој болести и опасној инфекцији. Зато моилим људе да верују својој држави и лекарима. Ако покушавате мене да срушите то је у реду, посао опозиције је да покушава да се дочепа власти, али имам проблем када се руши оно најбоље у нашем друштву. Ти лекари су образовани , милслите да Кон, Кисић, Несторовић добијају нешто? Зашто то радимо, зашто радимо против наших лекара, упитао је Вучић и показао слике Инфективне клинике, која се обнавља.

– Од 1926. нико ексер закуцао није, ми реновирамо комплетну зграду. И у њој је Горан Стевановић цео дан, и онда му неко каже да је партијски лекар. Мрзим када политичари користе такве ствари да неког оптужују, каже Вучић.

– На изборима се нико није заразио, а можда се неко заразио у кампањи. На сам дан избора све су мере поштоване, врло ефикасно, сви су имали маске, било је много боље него кад идемо у продавницу. Свуда у Европи су били избори, данас су у Шпанији, у Пољској је други круг, у Хрватској, у Француској. Избори у демократским државама морају да се одржавају, рекао је Вучић.

– Што се тиче дербија, била је повољна епидемиолошка ситуација, па је л мислите да у септембру не треба да гледамо утакмице, да не живимо. Па ја једв ачекам да могу да одем да одгледам неку утакмицу, или са Вуканом или Данилом, једва чекам да одем у неки ресторан.

– Ја нисам хтео да инсистирам на полицијксом часу, а видео сам да су сви против. Морам да покажем поверење и у сараднике, јер су лекари пре свега рекли мени и Ани да постоји други начин. За 20 дана ћемо победити вирус, макар морали да доносимо строже мере. Ми седам или 10 дана да не изађемо на улицу немамо више вирус, рекао је Вучић.

О протестима у Београду

Председник је причао о првој теми, протести у Београду.

– Могао бих да се усагласим са оним што већина грађана србије мисли. Немате ви шта да тражите у скупштинским просторијама. Ја то не пратим, али сам вечерас видео твит. Неко вам напада полицију и Скупштину. По два сата их туку моткама, оградама, каменицама. А онда се сви чудите што морају да узвраћају. Срећан сам што смо их пустили у РТс, што смо их “пустили” да уђу у Скупштину. Тукли су те људе бесомучно. Ајд да укинемо полицију и Војску па да свако ради шта хоће.

– Могао бих да се сагласим са оним што несумњиво највећи број грађана Србије осећа, а то је несигурност због онога што неки лидери опозиције раде. Неко вам напада полицију, по два сата их туку моткама, каменицама, палицама, а шта полицајци да раде, нису они балетани, морају да узврате. Хулигани су улетели чак у скупштину, стално смо се повлачили, тукли су те људе бесомучно и гађали их, а све су то најавили много раније – рекао је Вучић

– Обећао сам мир и стабилност и тако ће бити, хулигани никад неће моћи да победе, стало нам је до демократије, то су малобројни протести. Доведете 4.000 људи, шта је то? Људи су нервозни, ја то разумем, све те позиције и фрустрације разумем. У последњем тренутку ако морате интервенишите рекао сам полицији. Ужасан је пад бројева у целом свету. Гарантујем вам да ће бити боље у Србији. Говорим о бројевима ММФ-а бићемо најбољи у Европи, неће бити смањења пензија и плата у јавном сектору. Ако успемо да сачувамо стабилност до краја године, имаћемо раст, само се ви смејите, ја вам озбиљно говорим – рекао је председник Србије.

– Да ли знате да је сваки од ових скупова противзаконит, ниједан није пријављен, а народ треба да зна да ћемо имати новца, да плате и пензије неће падати. Ја нисам у стању да било шта кажем о 5Г мрежи, чиповању. Ми немамо 5Г мрежу, ми немамо ни тендер расписан о томе. У Јагодини, стално има протеста против 5Г мреже, верују у то. Чују се патриотске песме у Београду, а пева их човек који је изопштен из Српске цркве, монах Антоније, распоп. Јесмо ли икоме засметали 2017. када су шетали потпуно бесмислено, 2018, 2019, претили улазили са тестерама, све смо пустили, али не можемо да допустимо да упадају у државне институције – упозорио је Вучић.

– Води их рашчињени монах Анотније. Шта је сврха свега? Супер, “ми не волимо Вучића”, добро, имате изборе. Претходне две године су радили шта су хтели. Претили људима на Косову, пуштали их да улазе са тестерама. Да не будемо увек преоштри. Кад сам био млад разне сам глупости правио. Родитељи ће сигурно да разговарају са овим дечаком. То је брига за мене. Ја сам ово тек вечерас видео. Нисам ни видео до сада. То је толико језиво да немам речи,погледајте шта полциија трпи.Најбољи растеривачи протеста су тајкунски политичар и његова свита. Ја чим сам их видео знао сам да од протеста нема ништа.Људи неће да иду са њима! А они су организатори, као и увек.

Држава мора посветити више пажње младима

– Правио сам свакакве лудости као дечак, родитељи ће сигурно разговарати са овим дечаком, ја ово први пут видим, погледајте шта ти момци и људи трпе од насилника и бандита. Ми сви морамо да размислимо шта том дечаку нисмо пружили, “ми смо против пандура” је увек присутно код клинаца. Ми као држава морамо више пажње да им посветимо. Погледајте ту обест и бахатост. Хоћете да ово раде у вашем стану, ако то могу да раде над живим полицајцима, и то су нечија деца, мужеви, очеви, браћа – рекао је Вучић, објашњавајући детаљ са привођења 14-годишњег дечака који је учествовао у изгредима.

– Најбољи растеривачи протеста су тајкун са својом свитом, чим сам их видео, ја сам знао да од протеста нема ништа јер људи неће да иду са таквима – рекао Вучић мислећи на лидере Савеза за Србију, који су покушали да преузму протесте.

– Овде има деце који су родољубива омладина, ниси већи родољуб ако идеш у рат на свака три дана, већ ако нешто учиниш на угледу своје земље – рекао је Вучић.

– Нас чека борба против корона вируса и гарантујем да ћемо победити, чека нас тешка битка за Косово и Метохију. Ово је ужасавало наш народ. Наша земља је слабија, данас када кажу “Србија” негде у свету, сви причају о земљи у којој букте нереди, бесмислени нереди. То је ослабило позицију нашег народа у Српској, Црној Гори и на Косову и Метохији – рекао је председник Србије.

– Најбесмисленији могући протест, сад ћемо да блокирамо да нико не прође. Ајде урадите то, шта је смисао тога, шта ћете променити тиме. Нећу никад да уништим своју земљу, не пада ми на памет. Као мала деца су, никоме од њих није пало на памет да спреме нешто за следеће изборе, нема ништа на силу, не вреди, хиљаду пута сам им рекао. Добио сам хиљаду писама забринутих жена, рекао сам им да се не секирају да ћемо сачувати стабилност земље.

– Овај диван човек Небојша Апостоловић постао је симбол части, диван полицајац, он ће бити један од одликованих полицајаца. Повређено је десет пута више полицајаца, не два пута, већ десет пута. Може вас да нападне неко у студију и ви га повредите, знам, али немаш право да нападаш полицију. У којој то држави полиција не узвраћа на камен. Да ви дозволите напад на полицајце, а да они не реагују, то није држава, тачка. То је дефиниција државе – рекао је Вучић.

– Немој да шаљете децу на полицију, немојте да их тајкуни тако користе за своје прљаве циљеве.

– Полиција се показала као веома професионална, посебно је министар Стефановић заслужан, он је сахранио свог оца, а онда је неко слагао како се то није десило. Морамо да се отарасимо терорија завере, измишљених прича, то раде лоши људи. Ми смо нормалан народ, тога има свуда, у Холандији руше торњеве јер мисле да су 5Г мрежа – рекао је Вучић.

– Да ли знате негу земљу без проблема, нема породице без проблема. Имате комплетан естаблишмент, некадашњи, они су владали, они и даље контролишу највећи део медија у земљи. Њихово је да вам објасне да су они направили нову Инфективну клинику, а не ми. Ако људи желе више, природна је тежња за бољим, ако је неуспешан, неко мора да буде крив. Мислим да сам крив што нисам увео полицијски час пре седам дана. Изгарам за Србију, погрешио сам милион пута. Да сам увео полицијски час, имали бисмо чистију ситуацију – рекао је Вучић.

Ко стоји иза демонстрација

– Што се Ружића тиче, то је раније било. Када дођу оваква времена, а ја пролазим по ко зна који пут кроз ово. Ко зна колико сам већ пролазио кроз све ово. Увек на најбољи начин видите којом брзином вам неки људи окрену леђа, и то они који су увек ту били само због својих пара. Било ми је чудно ово са сином Петра Шкундрића, не да нису сиромашни, већ су пребогати.

У СПС-у имате функционерски део, поштене људе и оне који то нису, имате највећи део народа који је гласао за СПС, који су добри домаћини, али има и велики број функционера који мисле да им је Вучић покварио снове.

Ако анализирате председничке изборе, замислите да имамо 124 посланика у парламенту. Када су били председнички избори тада сам у централној Србији и Војводини добио 63,5%, у Београду 42%. Ја вам не кажем да је Дачић имао лоше намере, али сматрам да свако мора уложити огромну енергију уколико жели да иде против мене.

– Немам ни један доказ да Руси стоје иза демонсртација, са састанак са амбасадором Русије је отказан из техничких разлога. Али руски, немачки и америчко медији пишу исто, то је доказ да је Србија независна држава, рекао је Вучић.

– Неће у Србији побеђивати тајкуни ни без мантија, ни у мантијама, рекао је председник Србије Александар Вучић одбацујући спекулације да је владика Григорије умешан у протесте, мада се, каже, нада и радује протестима.

Истиче, међутим, да није заменик градоначелника Горан Весић тужио Григорија због става о протестима.

– Весић га је тужио због мафијашке изјаве, а то што се он нада и радује протестима кога то брига, рекао је Вучић у емисији Хит твит на тв Пинк.

О Косову у Паризу

– Тешко је, неће бити лако, никада нећу да идем са распопима и да певам песме, морамо да пробамо да се миримо са Албанцима. У четвртак званично почињу разговори. Прве теме су интерно расељена лица, припреме за састанак. Сада ћу више да живим у Бриселу него у Београду. Имам Павловљев рефлекс мучнине када идем тамо – рекоа је Вучић, мислећи на наставак преговора Београда и Приштине.

– Макрон и Меркел су показали огромну заинтересованост, они добро знају да не може дуго да траје замрзнути конфликт. Никоме нису у интересу сукоби и ратови, ја не желим да децу мајкама враћам у ковчегу, ја хоћу да мирним путем решимо проблем – истакао је председник Србије.

– Макрон је самном провео четири сата, упркос томе што је најзаузетији државник у свету. Заиста је на фантастичан начин проимио нашу делегацију. Велики је пријатељ Србије.

– Ангела Меркел је спасила Србију 2015. године, после напада из Хрватске, реч је о веома одговорној жени иако о Косову не мислимо на исти начин – рекао је Вучић.

О Сребреници

– Да морамо да говоримо о ужасу који се догодио у Сребреници, морамо, али морамо да говоримо и о Братунцу и нашим стратиштима. Ако они негирају Јасеновац, ми не можемо да негирамо Сребреницу – рекао је Вучић.

– Шта је то што они замерају Србији, прогоњено је безброј српских официра, међутим једини начин да буду гоњени они који су извршили злочин над Србима је да уведемо закон. Важно је да сваки злочинац одговара без обзира на нацију, а да ви кажете да убијање у Красници није злочин то је страшно – рекао је Вучић.

– Знате став државе Србије и он је много важнији. Наш став ће бити не “да комшији цркне крава” већ да се заједнички боримо. Не можете Србију да понижавате, то се неће догодити – упозорио је Вучић.

Треба да заборавимо све ове грозне дане и морамо да кренемо даље.

Извор: Курир.рс

loading...