Србија

ВУЧИЋ НАЈАВИО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС? Погрешили смо што га нисмо увели одмах, ја сам крив

Председник је рекао да није једном погрешио, али да ради, труди се и бори се сваки дан за Србију и да за њу изгара.

Моја је грешка што нисмо увели полицијски час пре недељу дана због ширења корона вируса, јер бисмо данас имали неупоредиво чистију ситуацију, каже председник Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Да смо пре седам дана увели полицијски час, без обзира на све реакције, шерпе и лупање, данас бисмо имали неупоредиво чистију ситуацију”, рекао је Вучић у емисији Хитвит на ТВ Пинк, али и истакао да ћемо ипак успети.

Он је рекао да није једном погрешио, али да ради, труди се и бори се сваки дан за Србију и да за њу изгара.

„Нисам хтео да инсистирам, јер сам видео да су сви други против. Морам да имам и покажем поверење у сараднике и све друге, јер су пре свега лекари рекли Ани (Брнабић) и мени да мисле да је могуће другачције. Али, ја и даље мислим да је то био прави потез“, рекао је Вучић у емисији на Пинку, упитан зашто се одустало од поновног увођења полицијског часа.

Он је рекао да је један од ретхих кога иначе не занимају коментари, јер је председник државе чији је посао да брине о здрављу и економији, угледу Србије, а не да се додворава људима.

Коментаришући то што део јавности криви Кризни штаб што је дозволио одржавање утакмице и избора, Вучић је рекао да може да преузме одговорност да се нико није заразио на изборима.

„На изборима се нико није заразио, можда неко у кампањи јесте, али за то не могу да преузмем одговорност. Ниједан скуп нисмо организовали, никога нисмо доводили у Нови Сад, Ниш, Београд“, рекао је Вучић.

Он је истакао да су у дану избора поштоване све мере, перфектно и ефикасно, као и да је било чистије него када грађани свакодневно иду у продавницу, код лекара…

„То је бесмислена прича, требало је огадити политичаре“, рекао је Вучић.

Он каже да се у свакој демократској држави одржавају избори, да су одржани или ће бити одржани, између осталог, у Шпанији, Пољској, Северној Македонији, Француској, Хрватској…

„Избори морају да се одржавају, не желимо диктатуру“, рекао је Вучић и указао да су они који сада критикују то што су избори одржани претходно говорили да је Србија једина земља у којој парламентарни избори нису одржани пуне четири године.

Вучић каже и да након дербија није дошло до великог скока броја заражених и да је тада била повољнија епидемиолошка ситуација.

„Ми ћемо, сигуран сам успешно и брзо савладати корону, макар морали да уводимо тешке мере, а мислите онда да у септембру не треба да гледамо утакмице, да живимо нормално“, упитао је Вучић.

Каже да он лично једва чека да оде на утакмицу или у ресторан или кафић, да једва чека да се живи нормално, што је, како наводи, неспоран осећај сваке особе.

Извор: Танјуг/Ало