Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО! Ево када ће вакцина против короне стићи у Србију

Председник Србије Александар Вучић обилази радове на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“ у Београду.

Зашто не носи маску?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након критике и питања новинарке једног медија, зашто не носи маску у току састанака, председник Вучић је рекао следеће.

– Пошто нам је удаљеност метар и по, ја је скинем. Са маском уђем и ни са ким се не рукујме, али уважавам вашу критику. Не примећујем само да сте се тако ревносно борили када су упадали у Скупштину и довели у питање здравље људи, али ја вас разумем и вашу добронамерну жељу у потпуности поштујем, рекао је Вучић и додао да ће личним примером показати колико је битна борба против ове опаке болести.

Вакцина до краја године

Обраћајући се новинарима, рекао је да жели да саопшти једну сјајну вест и нада се да ће то бити спас за Србију.

– У разговорима смо са земљом која већ даје вакцину. Не тестира, већ даје. И желео сам да вам саопштим сада да се надамо да ћемо је имати пре краја године вакцину. То би био спас за Србију, рекао је председник Вучић.

Вучић о стању са короном

– Суочавамо се са великим бројем заражених. Директно са протеста, Београд и Нови Сад опет воде у броју новозаражених, ту нема дилеме. Ми више не знамо где да смештамо људе, али тражимо решење. Оно што је у нашој моћи, радимо, али не разумем друге који не брину о здрављу нације. Данас ће сигурно бити већи број него јуче, додао је председник.

– Не знамо више где да смештамо људе, замолићемо да нам у Арени омогуће прикопчење гасног разводника, додао је он.

Вучић је казао да не разуме људе, посебно оне који се баве јавним послом, да се баве више личним интересима него здрављем нације.

Казао је да се настоји да се у наредна 3 до 4 дана превазиђу жаришта, и да се крајем ендеље крене са смањењем броја новозаражених.

Указао је и да се мора убрзати издавање резултата тестирања.

Међутим додао је да се девет пута више тестира од по величини друге земље у региону.

-Морамо да убрзамо да стижу резултати у року од 24 сата, казао је он.

Економија у Србији под контролом

Председник Србије каже да је ситуација у Србији лакша него било где у Еворпи, када је реч о економији, истиче да земље са 80-90 одсто јавног дуга имају дуг преко 100-150 и он скаче.

– У нашој земљи је јавни дуг под контролом – 57 одсто. Неће бити лако, али ће бити боље у свим другим европским земљама. На снази је тренд „опште кукњаве“, али Србија ће поднети кризу лакше него друге земље Европе – рекао је Вучић, апелујући да победимо короном одговорношћу.

Овако изгледа велелепно здање!

– Након свега што сам видео, поносан сам и видим да је још потребно да се изгради и гаража која није планирана и хелиодром, ако се дозволи, рекао је Вучић у обраћању новинарима након обиласка радова.

– Само опрема ће коштати 15 милиона и захваљујем људима који раде иако каснимо у исплати, то ћемо већ данас да исправимо, јер компанија која предводи радове, завршава пре рока, рекао је он.

Вучић у обиласку радова

– Радови ће бити готови за мање од годину дана, болница ће бити завршена пре времена. Од почетка радова, рок за завршетак је био две године, ја вам сада кажем биће готова већ за мање од годину дана од овог момента. Рекли су ми да је то испред рока предвиђеног – рекао је Вучић током обиласка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“.

Председник је током обиласка радова разговарао и са ангажованим радницима на градилишту и са њима попричао о послу који обављају, али и о њиховом здрављу.

-Добро напредују послови, драго ми је што чујем да завршавате све пре рока. Како сте, јесте ли сви здрави? Јесте, драго ми је да то чујем, чувајте се молим вас, то нам је најважније. Шефови су ми ваши рекли да добро радите и да се све стиже, то је похвално – рекао је Вучић радницима.

Директор Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ Милован Бојић рекао да је сада Институт акредитован као научна установа, на чему му је председник честитао.

На питање председника колико ће опрема коштати, добио одговор – 15 милиона евра.

Дедиње 2

Изградња Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“ започета је у јуну прошле године, постављањем камена темељца.

У изградњу 14.000 квадратних метара новог простора и реконструкцију 9.000 квадрата старог објекта тада јеw речено да ће бити инвестирано 42,8 милиона евра.

Извор: Курир.рс