Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО НАЈНОВИЈЕ МЕРЕ: Затварају се ноћни клубови, ево шта ће све бити забрањено

На две недеље биће затворени ноћни клубови и сплавови од 23 сата до шест ујутру, као и кафићи, осим оних који имају башту, као мера у сузбијању ширења корона вируса, најавио је вечерас председник Александар Вучић гостујући на РТС, као и казне за неношење маски у тржним центрима и јавном градском и међуградском превозу, од 5.000 до 6.000 динара.

Такође, Вучић је најавио и затварање студентских домова, али касније током вечери, после разговора са студентима, пронађено је другачије решење. Академци ће остати у домовима, али уз максимално пооштравање епидемиолошких мера.

View this post on Instagram

Волео бих да имамо повољнију ситуацију, најтеже је у Београду – 82.5% заражених. На две недеље ћемо да затворимо ноћне клубове и сплавове, од 23 до 06 часова. Затворићемо и студентске домове. Од понедељка ћемо наплаћивати казне за оне који не носе маске у тржним центрима и градском превозу. Ограничићемо број људи у затвореном на 100, а на отвореном на 500 људи. Ја да се сам питам затворио бих Београд и увео полицијски час од 7 дана, али рекли су ми да су ове мере довољне. Ако све ово не буде довољно да заштитимо људе, увешћемо нове мере.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Број људи окупљених у затвореном биће ограничен на 100, уз дистанцу и са маскама, а на отвореном до 500 људи.

Уколико ове мере не буду довољне, биће и других, најавио је Вучић.

Он је додао да је ситуација у Београду најпроблематичнија јер је 82,5 одсто свих заражених у престоници.

View this post on Instagram

Hoću da se zahvalim građanima Srbije na ogromnom poverenju. To mi lično mnogo znači, to je jedan divan poklon za ogroman rad i trud. Za dane, mesece i godine provedene bez godišnjeg odmora. Za godine provedene pod najtežim pritiscima. Za godine provedene u odgovorima na svakodnevne laži i besmislice, podmetanja i sve drugo. Da se zahvalim ljudima koji su stvarno brinuli i za rezultate i koji brinu za zdravlje našeg naroda. Da se zahvalim ljudima koji su brinuli i za mene, koji su stvarno brinuli. Da vam kažem veliko hvala i da ću nastaviti, upravo zbog ovakvih izmišljotina, da se borim još jače, još snažnije i da neću odustati od uspešne Srbije, pobedničke Srbije i da neću da bežim pred onima koji su me optuživali da ću da umrem od korone i koji to čine i danas. Radiću još jače i radiću još više zajedno sa vama i ovu snagu imam zato što znam da postoje milioni ljudi u ovoj zemlji koji će da se bore za svoju zemlju i kojima je naša zemlja preča od svega. Samo da znate nikome neću dozvoliti da ugrozi mir i stabilnost. Pozdrav svim građanima Srbije, i Mađarima, i Srbima, i Bošnjacima, i Romima, i Rumunima, i Bugarima i svima drugima. Živela Srbija!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

НАЈВАЖНИЈЕ ИЗ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЕДНИКА:

21.24 – На питање да ли се тестирао на корону, Вучић је одговорио: И да јесам и да нисам, сазнаћете кад буде требало.

21.12 – Док неки у окружењу могу да хапсе опозиционе лидере и њихове породице сваког дана, Србија ће увек бити кост у грлу онима који не могу да поднесу слободарску Србију.

21.11 – Много тога можемо да променимо у правосуђу и владавини права.

21.10 – Веома је важно убрзавање европских интеграција, али људи морају да знају да од тога нема ништа без компромисног решења косовско-метохијског проблема.

21.07 – Не видим могуће решење косовског проблема. Када сам га видео, сви су ми скочили за врат.

21.06 – Небојша Стефановић је дошао на прославу у изборној ноћи, само касније.

21.05 – Ана Брнабић је била сјајан премијер.

21.04 – На молбу да направи фото-робота новог премијера, Вучић је рекао:

Енергичан, вредан и борбен.

21.03 – Влада ће бити конституисана пре Уставних рокова, много пре октобра. Парламент ће бити конституисан у року од 30 дана од проглашења изборних резултата.

20.59 – Никад избори нису били демократскији, никада медији нису били наклоњенији опозицији.

20.58 – „Молим вас грађани Србије, погледајте у шта се ово претворило. Дођем на РТС да одговарам на непостојеће изјаве неког из мог окружења“.

20.56 – Шта хоћете да ми кажете, да сам рекао да неко није умро од короне, а да он јесте умро?“, питао је Вучић водитељку.

20.52 – О писањима неких медија да има 380 преминулих више од короне него што говоре званични подаци, Вучић је рекао:

„Ви ме мртви озбиљни питате за људе који су рекли да је Рафет Суљовић изгубио целу породицу“.

20.48 – Ми тестирамо 9.000 људи дневно! А кажу немамо довољно тестова. Тај тест нас кошта 100 евра, значи држава Србија даје 900.000 евра дневно!

20.48 – Не постоји криза поверења, нека лекари наставе да раде свој посао. Броја заражен расте у целој Европи.

20.46 – Ја сам мало боље разумем у поверење људи и од вас и од доктора Кона. И др Кон и Несторовић и Горан и Дарија Кисић су дивни људи, а против њих се већ месецима води кампања. Немојте да причам ко води ту кампању.

20.44 – Шта год да смо урадили, били бисмо критиковани. То говоре људи који су излазили током полицијског часа и тукли људе који су радили.

20.43 – Мислите да је требало још шест месеци да живимо у диктатури? – рекао је Вучић о причама да је требало да се одложе избори.

20.41 – Знате ли икога ко се заразио на изборима? – питао је Вучић водитељку Оливеру Јовићевић, а затим одговорио:

На изборима се нико није заразио!

20.39 – Нису фудбалери били на трибинама – рекао је Вучић о играчима Црвене звезде који су били заражени короном и додао:

Нико од њих се није попео на трибине. Ти заражени фудбалери Звезде нису могли да се радују. То значи да су се заразили негде друго. Фудбалери Црвене звзеде се нису заразили на дербију. То је лаж. Професор Тиодоровић је много стручнији од мене, али ја не мислим да је то тако.

20.37 – Ништа ме није погодило као Нови Пазар. Ниједан председник од 1945. није био у Пазару колико ја. Извињавамо се што нисмо успели да поправимо све што је уништавано 75 година.

20.36 – Мирсад Ђерлек је пре четири дана изгубио мајку, али је дошао да се бори за људе.

20.35 – Знате ли колико здравствених радима има у Новом Пазару? 1344 радника! Од тога 252 лекара плаћа држава Србија! Укупно 10 милиона евра на годишњем нивоу.

20.33 – Сутра још респиратора иде у Нови Пазар и имаће их укупно 23! То су немогући бројеви за тако мали град.

20.29 – Ни београдске ни санџачке даније за 30 година нису ништа урадили у Пазару, а ми смо уредили и опремили болницу за милионе евра.

20.26 – Само народе погледајте ово, како новинар РТС-а воли да каже: „Мали Нови Пазар према Македонији“. Јесте, било је у Пазару проблема око организације и што болнице нису одмах у целини претворене у ковид болнице.

20.24 – Ништа није урађено за 30 година у Новом Пазру, све смо ми урадили за шест година, а они кажу да намерно уништавам Пазар, јер сам „четничко ђубре“. Навикао сам и на горе увреде.

20.21 – У Новом Пазару, Сијеници и Тутину смо имали велики скок броја заражених. Брутално је то искоришћено на неким, како их зову, санџачким порталима где су објавили само слике старих делова болнице.

20.19 – Дошао сам овде да говорим о нашим грађанима, и Србима и Бошњацима, и православцима и муслиманима.

20.16 – Не бежим од личне одговорности, здравље људи ми је најважније.

20.15 – Данас као ковид болницу поново отварамо и Градску болницу и Земунску, једино што нисмо отворили наш „спејс шатл“ – „Драгишу Мишовић“. Молимо се Богу да нећемо морати да отварамо „Мишовић“ преко лета. „Драгишу Мишовић“ чувамо не зато што више волимо те лекаре, него што желимо да их сачувамо да бар они буду спремни за 1. новембар.

20.14 – Ако ове мере не буду довољне, ићи ћемо на рестриктивније.

20.12 – Да сам могао сам да одлучујем, затворио бих Београд на недељу дана и увео полицијски сат, али се консултујем са струком. Тиме показујем поштовање према струци, према тим дивним људима.

20.11 – Ограничићемо број људи у затвореном на 100, а на отвореном на 500.

20.10 – Од понедељка ћемо наплаћивати казне за оне који не носе маске у тржним центрима и градском превозу. Казне ће износити 5-6.000 динара, то ће Влада донети одлуку.

20.09 – Затворићемо и студентске домове.

20.08 – Данас сам разговарао са др Коном, јуче са Даријом Кисић Тепавчевић и др Стевановићем. Влада ће сутра донети одлуку. Недвосмислено, на две недеље ћемо да затворимо ноћне клубове и сплавове 23-06.

20.07 – Волео бих да имамо повољнију ситуацију. Београд је највећи проблем, 82,5 одсто заражен је у главном граду. Све остало је под контролом.

Извор: Курир.рс