Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО: Поново се уводи полицијски час и забрана окупљања!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ситуација у Београду алармантна због вируса корона, те да од сутра почиње да важи забрана сваког окупљања више од пет људи у затвореном и отвореном простору, а од петка до понедељка полицијски час.

Вучић је у обраћању јавности истакао да је данас, од почетка епидемије корона вируса у земљи, свакако најтежи дан – са 13 преминулих особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У пресеку у 15 сати, 110 особа је било на респиратору, сада је више од 120 људи. Ситуација је алармантна у Београду, озбиљна у још четири града у Србији, али је Београд у критичној ситуацији“, рекао је Вучић.

Све болнице у граду су пуне.

У складу са тим, а после разговора са епидемиологом Предрагом Коном, који се, каже, консултовао са епидемиолошким тимом – од сутра ће бити забрањено свако јавно окупљање више од петоро људи у затвореном или отвореном простору.

„А, од петка идемо на дугачки полицијски сат, до понедељка. А, онда ћемо даље да видимо. Обезбедићемо кретање људима са кућнима љубимцима, мајкама са децом и пензионерима такође“, рекао је Вучић и додао да ће сва обавештења уследити после састанка Кризног штаба.Вучић је истакао да му је прва брига да заштити грађане, те да све политичке реакције, све шерпе, бес, буду усмерени на њега, а не на лекаре.

Изградићемо две велике ковид болнице

Како бисмо били спремни за нови талас корона вируса на јесен донели смо одлуку о изградњи две велике ковид болнице – прва на Батајничком друму између Земуна и Батајнице, а друга болница биће у Крушевцу.

Поред тога, обезбедићемо и 10 модуларних болница које ће лако моћи да се премештају са места на место према потребама, истакао је Вучић.

Извор: Танјуг/sputniknews.com