Свет Србија

АЛБАНЦИ УДАРИЛИ ПО ЗВЕЗДИ И СРБИЈИ: Направили су ХАОС …

Нечувено.

Међу потенцијалним ривалима у другом колу квалификација за Лигу шампиона је Тирана. Клуб из Албаније је аутсајдер у дуелу са Динамом из Тбилисија, али Албанци су већ почели да провоцирају и дижу тензију пред евентуални дуел са српским прваком!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, у овом граду, уместо да се баве наредним гостовањем Динаму у Тбилисију, у Тирани се пише шта ће бити ако дође до меча са бившим шампионом Европе?!

„Срби провоцирају“ је наслов у албанском спортском листу „Панорама спорт“ најавио потенцијални меч. Без икаквог повода, Албанци су изувкли три твита навијача Црвене звезде и од њих направили причу, како Срби провоцирају.

Преносимо вам те твитове, па проценити сами да ли се овде ради о провокацијама.

– Дај ту Тирану. Ма, против Тиране да их згазимо. Све у свему отворен пут као европским такмичењима – поруке су за које у Тирани сматрају да се провокаторске.

Онда је уследила насловна страна где је у првом плану објава да Срби провоцирају. Када се све то тако испинује, онда ни не чуде одговори од стране тамошњих навијача који одмах почињу са претњама, најавом хаоса пре меча и слично. Заслуге за то одлазе на рачун срамног писања медија у Албанији, који као да су једва дочекали да се обруше на Србе и то без икаквог повода.

Истовремено, није баш најјаснија на формулација да би меч Тирана – Црвена звезда био „дерби Балкана“. Овај потенцијални дуел представља само једну у низу високоризичних утакмица, али далеко да се ради о дербију било које врсте.

Из Грузије није било реакција на жреб за друго коло квалификација за Лигу шампиона, али су чланици бившег Совјетског Савеза до танчнина и на леп начин представили потенцијалног противника у другој рунди.

Тим са Маракане је представљен као велики европски клуб, бивши шампион Старог континента и екипа са којом су већ имали искуства да играју у прошлости. Грузијски медији констатују да Динамо није имао среће у жребу за друго коло и да ће тешко елиминисати изабранике Дејана Станковића.

Извор: Srbijadanas.com