loading...
Србија

АНА БРНАБИЋ СЕ ОБРАТИЛА НАЦИЈИ! Имамо 2 кандидата за премијера

Нисам питала за себе хоћу ли бити у новој влади, то ми сад није важно… Шта год да буде ја ћу остати ту, уз Вучића, јер је то човек који је извукао моју земљу из кризе! Али, ево информација – два су кандидата за премијера, ја сам један, а други је један човек из СНС уз ког бих ја увек стала

БЕОГРАД – Налазимо се у комплексним, тешким временима, огромна је одговорност на Александру Вучићу… Зато се чека на нову владу, зато још није одлучио који су коалициони партнери, ко су људи који ће бити у влади, рекла је премијерка Ана Брнабић додавши да он тражи најбоља решења, најбоље људе који се боре, који се не плаше да се боре.

– Ја сам гласала да СНС сама формира власт са мањинама, јер мислим да би то била најефикаснија влада а пред члановима СНС биле су опције и коалиција са Шапићевим СПАС-ом, али и коалиција са СПС и Шапићем – рекла је Брнабићева додајући да она лично сматра да Александар Шапић има још много да ради и учи.

Два кандидата за новог премијера

Нисам питала за себе хоћу ли бити у новој влади, то ми сад није важно… Шта год да буде ја ћу остати ту, уз Вучића, јер је то човек који је извукао моју земљу из кризе! Али, ево ексклузивна информација – два су кандидата за премијера, ја сам један, а други је човек из СНС уз којег бих ја увек стала.

– Надам се да ми Вучић због ових речи о Шапићу неће замерити али морам и да кажем да Вучић код њега највише цени борбеност, што је иначе особина коју највише цени код људи а коју је он показао кад је ни наши коалициони партнери СПС нису показали – рекла је премијерка и додала да ће без увијања и рукавица рећи да Вучић најозбиљније разматра коалицију са Шапићем.

Вучић озбиљно размишља о коалицији са Шапићем

Председник Србије Александар Вучић најозбиљније размишља о коалицији за формирање Владе Србије са Александром Шапићем, изјавила је данас премијерка Србије Ана Брнабић.

“Знам да га цени због борбености. Шапић је показао да жели и да уме да се бори и то је показао у тренуцима када се многи наши коалициони партнери нису тако борили, пре свега мислим на СПС”, истакла је Брнабић. Због те борбености у тешким тренуцима, председник Вучић гледа као на озбиљног партнера, казала је премијерка.

Брнабић је за ТВ Пинк додала да када је у питању коалиција са СПСпроблем је што постоје људи у тој странци који покушавају да преко страних амбасада осигурају себи место у влади, али и у јавним предузећима и истакла да то председник Вучић никако не воли.

“Преко страних амбасада покушавати је сигуран начин да не будете у влади. Сами су се искључили. Вучић не воли да стране амбасаде утичу на то ко ће бити у влади тако да ко год се позове на њих неће бити члан Владе”, казала је премијерка.

Према њеним речима, на састанку са председником који је имала синоћ, видела је да је Вучић разочаран у њему блиске људе, као и да је тешко поднео то што су високи представници СПС-а дали подршку насилним демонстрацијама иако им је он за све то време давао подршку и учешће у власти које није било сразмерно њиховој политичкој снази.

“Србија треба да настави како је кренула, људе који се боре и Вучић јако предано размишља како да направи владу која ће наставити да води земљу у правом смеру. Чини ми се да због тога грађани могу да разумеју колико су тешке одлуке и зашто још увек уз толику подршку није одлучио који је будући састав владе”, испричала је Брнабић.

Опција за коју је она гласала на Председништву странке, где су постојале четири опције – СНС са СПС-ом, СНС са Шапићем, СНС са Шапићем и СПС-ом и СНС са мањинама, је последња, односно да сами формирају власт уз помоћ мањина.

Сматра да би то била најефикаснија влада, која би наставила да води Србију правим путем, на који ју је поставио, како каже Брнабић, управо Александар Вучић који не трпи да постоје људи у влади или јавној управи који се не труде довољно и не боре довољно.

Брнабић каже и да Вучић презире људе који у иностранству говоре лоше о Србији и жале се странцима и оне који користе државу или “зајашу власт” како би то искористили за своје спопствене интересе, и то без обзира да ли су политички неистомишљеници, као што је Драган Дјиласа који је најбољи пример за то или су то људи који су њихови коалициони партнери из СПС-а или су из СНС-а.

“За све који знају Вучића знају да он размишља само о будућности Србије и да му лично ништа није важно и та одлука у вези Владе када је буде донео биће у најбољем интересу Србије и грађана насе земље”, казала је Брнабић. Каже и да је огромна подршка коју је СНС добио на изборима, а која се огледа у 188 посланичким места, велика одговорност за формирање будуће Владе. “Са толиком подршком, одговорност нико од нас и не може да разуме и зато не може да се замери и може да се разуме зашто се на владу чека”, истиче Брнабић.

Србија најбрже растућа економија у Европи, после Литваније, то је изузетна вест за нашу земљу

Србија је у другом кварталу ове године постигла добре економске резултате упркос тешкој ситуацији изазваној пандемијом, рекла је Брнабић. “Имали смо феноменалан први квартал, раст од пет одсто и никада се није десило да будемо најбрже растућа економија у једном кварталу године. То су историјске вести и ствари које мењају суштински насу земљу, људе, наш народ, као и перцепцију наше земље”. рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Истакла је да је Србија сада, у другом кварталу, “раме уз раме” Литванији која је је имала мањи пад од Србије. Рекла је и да се у Србији недовољно говори о постигнутим резултатима и додала да је невероватан успех и то што имамо стабилан број запослених.

У односу на други квартал 2019. године сада је у Србији 1, 6 одсто више запослених, прецизирала је председница владе. “То показује колико дајемо све од себе и шта све можемо и то у овако тешко време када незапсоленост драматично расте свуда у Европи и свету. У неким земљама је двоцифрена, а очекује се да ће ићи и до 22- 25 одсто, а Србија се овако добро држи и то је резултат свега онога што смо као земља радили од 2014. године”, навела је.

Брнабић је рекла да је тада Александар Вучић преузео не само власт, већ и огромну одговорност.

Извор: Курир.рс/ТВ Пинк

loading...