Свет

Бил Гејтс поново шокира свет: „АКО ОВО ОДВРАТИ ЉУДЕ ОД ВАКЦИНИСАЊА, ОНДА ЈЕ ТО ПРОБЛЕМ“

Бил Гејтс, суоснивач Мајкрософта, милијардер и друштвено ангажован бизнисмен, рекао је да је оптимиста да ће свет схватити да су теорије само теорије и победити вирус, пише Блумберг који доноси интервју с њим.

На питање да ли ће делотворна вакцина бити дистрибуирана светом до краја 2020. године, Гејтс је рекао да иницијална вакцина неће бити идеална у смислу делотворна против болести и преношења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Можда неће потрајати дуго и биће углавном коришћено у богатим земљама као мера за заустављање заразе. Били бисмо сретни кад бисмо имали вакцину пуно пре краја године. Али, током 2021. године вероватно ће бројне вакцине бити одобрене – каже Гејтс.

Упитан треба ли вакцина против ковида-19 да буде обавезна, рекао је да се, кад нешто постане обавезно, често догађа повратна реакција.

Према његовом мишљену, можда би могла бити обавезна за особе које раде у домовима за старије или су у контакту са старијим људима.

Оснивач Мајкрософта чуди се теоријама завере да истражује вакцину како би контролисао људске умове уз помоћ 5Г и слично.

– Они узму чињеницу да сам укључен у развој вакцине и онда то изврну, па уместо да дајем новац како би се спасили животи, испада да ја зарађујем на одузимању живота. Ако то људе одврати од вакцинисања или информирања о последњим подацима о ношењу маске, онда је то велики проблем – истакао је Гејтс.

Он додаје да је хидроксихлорокин, лек који је промовисала Бела кућа, на тестовима „изгледао добро“, али да долази све више добрих терапијских лекова који доказано добро раде и немају тешких нуспојава.

Како Бил Гејтс мисли да ће се све ово завршити?

Према његовим речима, иновације у терапији почеће да смањују стопу смртности, али прави крај доћи ће ширењем природних инфекција и вакцина које ће нам дати имунитет крда.

– У богатим земљама то ће се догодити током следеће године, у идеалном случају у првој половини. До краја 2021. године извући ћемо се из овога – рекао је стручњак, прогнозирајући да ће „све бити ок“ и да смо имали среће да ово није смртоноснија болест.

Извор: Тањуг