Регион

БОЛЕСТ! Деда (77) из Хрватске годинама уништавао српске аутомобиле: Разлог је језив

Фото: Јутјуб

Мушкарац стар 77 година идентификован је и осумњичен да је у Поречу годинама уништавао аутомобиле са српским регистарским таблицама на којима је остављао поруке, што је квалификовано као „злочин из мржње“.

У саопштењу Истарске поллиције се наводи да је 77-годишњи хрватски држављанин починио 18 кривичних дела, 16 се односи на оштећење туђе ствари и два кривична дела претње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се сумњичи да је кривична дела починио од 2010. до 2020. године, а његова мета били су аутомобили с регистарским таблицама Србије.

Осумњичени је у наведеном раздобљу оштетио 16 аутомобила који су били на паркиралиштима туристичких насеља у трговинских центара.

У већини случајева аутомобиле је оштећивао одвијачем, а у два случаја користио је спреј. Испод брисача је остављао папириће с порукама мржње према српској националној припадности. У два случаја осумњичени је оставио само претеће поруке са елементима говора мржње.

Ове године починио је четири таква кривична дела, прво почетком августа када је оштетио шкоду паркирану у Улици Николе Тесле и фиат на паркиралишту трговачког центра у Улици Мате Влашића.

Средином августа је оштетио још једну шкоду паркирану у ували Св. Мартин, а последње кривично дело је починио 24. вгуста, када је на паркину истог трговачког центра оштетио пасата.

У свим случајевима власнике је дочекала уз материјалну штету и непријатељска порука.

Током претреса код 77-годишњака су пронађени пиштољ Wелтен Wафен W. Германy и муниција за који нема дозволу, па ће осим за претхода кривична дела против њега бити поднета прекршајна пријава за поседовање оружја без дозволе.

Извор: Тањуг