Србија

ЧОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ! Покушава да се заташка у којој хали је умро Мајкл Оџо

Први човек Црвене звезде Небојша Човић открио је нове детаље о трагедији која је погодила кошаркашки свет.

Доскорашњем кошаркашу Црвене звезде Мајклу Оџу у петак је позлило током индивидуалног тренинга на стадиону Партизана и несрећни кошаркаш је убрзо преминуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник црвено-белих Небојша Човић приликом гостовања у јутарњем програму на „Пинку“ изнео је неке шокантне детаље ове ужасне трагедије.

„Да се разумемо, Оџоу је 30. јуна истекао уговор са Црвеном звездом. Док је играо, имао је комплетан медицински сервис. Од ФМП-а 2017. наовамо. Када имате однос професионалног играча морате водити рачуна о свим његовим здравственим карикама. Оно до чега смо ми дошли јесте да је Оџо 5. августа имао преглед у болници. Прошао је корону, али за корону није довољно само да сте негативни. Она изазива друге разне нуспојаве, а о томе је морало да се води рачуна. Њему је по изласку била саветована слаба физичка активност, а то значи да чим осетиш умор, мораш да станеш, малтене само шетња. Он је имао изразито јак удар короне са запаљењем плућа, час леве, час десне стране“, рекао је Човић.

Први човек црвено-белих је наставио у оштром маниру.

„Оно што ме такође погађа, то су покушаји да се заташка где и у којој хали се то догодило, па онда видим израз „анонимни присутни“. Зашто би у овом случају било шта било анонимно? Црвена звезда је са Оџом имала изузетну сарадњу. Ми ћемо као морални људи урадити овај део посла, али ћемо захтевати да се дође до потпуне истине како се догодило. Много тога ми већ знамо ко је учествовао у томе. Оџо је од марта као играч Звезде перманентно врбован. Мислим да је у оквиру тих врбовања направљено убрзање које је утицало на ово што се догодило. Ја тиме не желим да кажем да је било ко желео да се ово деси, али ово је велика несрећа и немојте да било шта кријемо. Чим нешто кријемо, постајемо саучесници. Чим нешто кријемо, значи да нам савест није мирна. Гледам мало и пратим у појединим медијима, те „анониман овај“. Када смо то чули, три сата смо јурили салу пошто нам је речено да је у „Пиониру“ у теретани, па смо онда испроверавали. Зашто би се то крило ако стварно нико није желео да дође до овога? Наравно, ја стварно верујем да није нико желео“, каже Човић.

Извор: Курир спорт