Регион

ЦРНОГОРЦИ У ШОКУ! Очекивали су да ће им Срби спасити сезону, а ево шта се заправо десило

Српски туристи су убрзо након отварања граница кренули ка Црној Гори, али не у оном броју у којем су Црногорци очекивали.

Четврти августовски викенд обележиле су гужве на граничним прелазима, али је упркос томе, то далеко од фреквенције путника и возила каква је забележена у истом периоду лани, наводи „Побједа“. Највеће гужве су забележене у суботу на граничном прелазу Ситница (са БиХ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Од 1. августа овај гранични прелаз је прешло 44.437 путника и укупно 15.595 возила. За исти период прошле године на овом граничном прелазу је евидентиран 223.381 путник и 62.655 возила. Остварење промета у односу на исти период прошле године је 20 одсто путника и 25одсто возила – казао је за „Побједу“ начелник одјељења ГП Херцег Нови Дејан Јанковић.

Промет је значајно повећан од прошлог викенда и попуштања мера и сада се креће на нивоу 40 одсто од прошле године, а како је истакао „преко 90 одсто су путници из БиХ који долазе на одмор, а остало су држављани Републике Србије, имамо и држављана Аустрије, Француске, Немачке, такође из земаља региона који су у транзиту, али је то мали број. Доминантно су путници из БиХ“.

Такође, како наводи „нису морали да ангажују додатни број службеника, те да послове врше у редовном саставу“.

Најфреквентнији прелаз између Црне Горе и Србије, Добраково, због познате епидемиолошке ситуације бележи драстично мањи промет путника.

Стање се променило у протекла два викенда. Према речима командира станице граничне полиције Бијело Поље Веселина Нововића, од отварања граница 15. августа, укупно са путницима из Србије у Црну Гору ушло је око 7.500 особа.

У августу су подаци охрабрујући, али месечна статистика још није сумирана.

Извор: Б92, Побједа