Издвајамо Православље

Да вам крене на боље, данас се овим речима помолите БЛАЖЕНОЈ МАРИЈИ

Молитва прва светој равноапостолној МАРИЈИ МАГДАЛИНИ

О , света мироносице и свехвална равноапостолна Христова ученице, Магдалино Маријо, и у скрушењу срца наших ти се молимо, и усрдно ти притичемо ми грешни и недостојни, јер си верна и моћна за нас посредница пред Богом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ти си у животу своме подносила страшно мучење демона, но благодаћу Христовом, јавно си их се ослободила, и нас, молитвама твојим, од бесовских замки избави, да непрестано за време свог живота нашег, речју, мишљу и тајним помислима срца наших, верно послужимо, као што смо и обећали, Једином Светом Владици Богу.

Ти си више од свих земних блага заволела Преслатког Господа Исуса и ради Њега си свим животом својим следовала Божанственом учењу Његовом и благодаћу ниси само своју душу хранила него и мноштво људи си од таме многобожја ка Христовој чудесној светлости приводила.

Са вером те молимо, испроси нам од Христа Бога просвећујућу и освећујућу благодат, да њом осењени узрастамо у вери, и благочешћу у подвигу љубави и самоутврђењу, да се нелењосно потрудимо да служимо ближњима у њиховим невољама душевним и телесним, сећајући се примера твог човекољубља. Ти си , света Маријо, бодрена благодаћу Божијом, проживела житије на земљи и мирно си отишла у небеске обитељи.

Моли Христа Спаса, да нас молитвама твојим удостоји да не спотичући се свршимо странствовање наше у овој долини плача, и у миру и покајању скончамо живот наш, и у светости поживимо на земљи, и да се удостојимо вечног блаженог живота на небесима и тамо са тобом и свима светима заједно прославимо Нераздељну Тројицу, опевајући Једино Божанство Оца и Сина и Духа светога у векове векова.

Амин.

Извор: Србија јавља