Србија

ДАРИЈА КИСИЋ: Докле ћемо носити маске? ОВО ЈЕ ОДГОВОР!

Овакву активност вируса усред лета ја досад нисам видела, рекла је докторка додајући да су клубови извори заразе

Др Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директорке Батута рекла је јутрос, одговарајући на питање докле ћемо носити маске и докле ће важити актуелне мере, да је оно што она говори веома непопуларно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Докле? Па до даљег! Ја сам свесна да је оно што ја говорим веома непопуларно… Ноћни клубови су легла заразе… – рекла је др Кисић Тепавчевић гостујући јутрос на ТВ Пинк уз напомену да чим се мало опустимо бројке почињу да расту.

– Ја сам као студент и на специјализацији гледала фотографије из 1918, из времена шпанске грознице, где људи на трибинама гледају утакмицу и носе маске, још тада… – рекла је она напомињући да је маска стара и добро позната мера.

Она је додала јесте и да овакву активност вируса још није видела да лето и температуре на њега не утичу иако је очекивано другачије.

– Лето је сезона цревних а не вирусних инфекција, сезона тровања храном, ово је врло неуобичајено да се један респираторни вирус овако понаша усред лета – појаснила је она.

Она је додала да је у људској природи да будемо себични да мислимо да је код нас најгоре и да је нама најтеже, али није тако. Маске морамо да носимо до даљег јер се показало, ма шта ко мислио да су маске и дистанца само нешто тек тако до вакцине, да с показало да је то најбоља мера и најбоља превентива.

Извор: Курир.рс/ Пинк