Србија

ДОКТОР ГОЈКОВИЋ ОТКРИО! Морамо да издржимо до краја августа, ево шта нас чека на јесен

ПОКРАЈИНСКИ секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је данас да је сваког дана све мањи број новозаражених и ковид пацијената на болничком лечењу.

Он је рекао да је сада најважније да се такав тренд задржи што више како се не би угрозио полазак деце у школу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Из јулске неповољне епидемиолошке ситуације сада смо ушли у августовску коју епидемиолози квалификују као несигурну. Имамо сваки дан све мање новозаражених и на болничком лечењу, као и на респираторима. Са јучерашњим даном имамо око 1.900 људи у болници у Србији и 73 на механичкој вентилацији – рекао је Гојковић, гостујући на Пинку.

Каже да Војоводини са јутрошњим пресеком има 369 пацијената у болницама, од којих су они најтежи у КЦ Војводине, њих 122, а шест је на респиратору.

– Број новозаражених у Војводини последњих седам дана је у просеку био двоцифрен по дану, али идемо ка једној доброј ситуацији. Једино где је критично и где видимо евентуалну могућност поновног погоршања ситуације јесте од наших повратника који су били на летовањима и враћају се са различитих дестинација.

Гојковић истиче да је кључ да издржимо до краја августа тренд пада броја оболелих да би следећи озбиљан епидемиолошки напор, и можда најважнији део пред јесен, дочекали како треба да не би дошли у ситауцију да повећн број новозаражених угрози планове за почетак наставе и полазак деце у школу.

Извор: Новости онлине