Србија

ДОКТОР КОН СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ! Нове мере: Сви који се враћају из иностранства мораће да прођу кроз ово!

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Владе Републике Србије за заштиту од заразне болести ковид19 Предраг Кон рекао је за „Пинк“ како је у Србији и даље актуелна несигурна епидемиолошка ситуација.

– Ситуација може бити сигурна само онда када будемо знали да вируса нема у циркулацији и да је осетљивост људи знатно смањена колективним имунитетом – навео је Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је објаснио да је присуство вируса јасан показатељ да се Србија и даље налази, у како каже, зони из које може настати опасна ситуација.

– Опуштања нема. Попуштања мера у оквиру неких делатности и области морају да се односе само на те области. То не значи проглашавање краја епидемије – рекао је Кон.

Према његовим речима повратак грађана са летовнања из иностранства, долазак студената и почетак школске године су изазови који се морају савладати како би се победила епидемија.

– Повратак родитеља са децом из иностранства, која ће после ићи у школе један је од ризика са којим морамо да се носимо. Свакоме ко буде долазио са тих подручја уручиваће се здравствено упозорење – рекао је Кон.

Он је указао на то да ће такозвано здравствено упозорење садржати све информације потребне грађанима који су се у Србију вратили из иностранства о томе које мере морају да поштују.

 

 

 

Извор: Новости.рс