Србија

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ ОТКРИО: Ако имате симптоме ово обавезно морате да урадите!

Фото: Јутјуб

У ковид и тријажним амбулантама у Београду дневно се обави између 1.500 и 1.600 прегледа, а око 15 до 20 одсто од тог броја прегледа се на Клиници за инфективне и тропске болести КСЦ, изјавио директор те здравствене установе др Горан Стевановић.

Он је рекао да су то и даље тежи болесници, са тешком клиничком сликом, што је разлог за велики опрез.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стевановић је упозорио да се лекарима јављају и пацијенти који имају покушаје самолечења у кућним условима, и апеловао на све грађане да се, када имају симптоме, јаве лекару, јер је преглед најважнији.

Он је навео да је добро што се смањује број пацијената на интензивној нези.

Са оваквим резултатима, морамо и даље да поштујемо мере, а поготово у условима отворених граница у региону, да бисмо могли да функционишемо у новој реалности, да успоставимо функционисање школа, факултета, и здравственог система, посебно у нековид делу, за пацијенте који су имали заказане прегледе, дијагностику, интервенције – рекао је Стевановић новинарима после састанка са министром здравља.

Зато је још једном апеловао на све да поштују мере, пре свега држање дистанце и ношење маски, јер је то, каже, за сада ефикасно и доказано, док неко од кандидата за вакцину не прође провере.

Извор: Тањуг