Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА ЗАБРИНУЛА СВЕ! Немојте да вас завара смањење броја новозаражених од короне, јер се овај број повећава!

Дарија Кисић Тепавчевић је навела и да деца треба да буду усмерена на значај поштовања мера и да такво понашање треба да постане део њихове свакодневне рутине

Расте број пацијената који се налазе на респиратору, што значи да је и сада, без обзира што бројеви из дана у дан охрабрују, итекако могуће добити инфекцију ковида-19, изјавила је вечерас заменица директора Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је за РТС навела да иако има мање потврђених случајева, не значи да вирус није присутан у циркулацији, те да је укупан број лабораторијски забележених случајева директан одраз примене превентивних мера и позвала све да и даље поштују мере заштите.

„Показали смо се као изузетно одговорни и савесни и то се одразило на број оболелих. Поштовање свих превентивних мера смањује ризик преношења инфекције на минимум. Физичка дистанца и ношење маски итекако имају ефекта“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Навела је и да деца треба да буду усмерена на значај поштовања мера и да такво понашање треба да постане део њихове свакодневне рутине.

„Јако је битно да наставници и особље који раде у школама, као и родитељи, обрате пажњу на децу и да, ако имају било који симптом болести, не шаљу децу у школу“, навела је она.

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс / Тањуг