Србија

ДОНЕТА ЈЕ ОДЛУКА! У овом делу Србије ће се ђаци касније наћи у клупама!

Како се наводи, та одлука је донета после захтева Синдиката образовања да се одложи тај процес, јер школе нису успеле да се припреме.

На данашњем састанку којем су присуствовали министар просвете Рам Љикај, министар здравља Арменд Земај, председник косовоског Националног института за јавно здравље Насер Рамадани, представници Синдиката образовања и Савета родитеља одлучено је да се на КиМ одложи почетак нове школске године за 14. септембар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према тој одлуци, почетак школске године се одлаже како би се пружили безбедни услови за децу, наставнике и родитеље: дистанца, ношење маске и хигијена.

– То ће обезбедити већу општу мобилизацију у суочавању са пандемијом на КиМ – наглашава се у тој одлуци.

Такође је договорено да се до 14. септембра, до почетка школске године, ради на успостављању процеса и механизма за сертификовање школа за спремност за одвијање наставе у пандемијским условима, тестирању одређеног узорка наставника и руководства образовних установа, изјави родитеља и радних група за поштовање и стриктну примену упутстава министарства здравства, завршетку физичких, санитарних и људских припрема у свим образовним установама на КиМ.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг