Србија

ДРАМА У НИШУ! Пацијент претукао медицинску сестру која му је спасила живот, а разлог је језив

С.К. (82) истукао је медицинску сестру Н.О. (32) у Ковид болници на Клиници за рехабилитацију нишког Клиничког центра јер га је спречила да својевољно напусти ову здравствену установу, а затим претио да ће скочити кроз прозор.

Подивљао је када му је рекла да мора да остане у болници

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тежак инцидент се догодио 30. јула око 18 сати када је старац затражио да буде пуштен из болнице.

– Сестра му је објаснила да због здравственог стања мора да остане на лечењу након чега је он подивљао. Попео се на радијатор и отворио прозор, викао је да ће, ако не може кроз врата, изаћи кроз прозор. Забринута здравствена радница је успела да га убеди да одустане од ирационалне намере, и врати га у кревет. Међутим, чим му је окренула леђа, пацијент је зграбио штаку и свом снагом је ударио, једном по глави, а други пут по ребрима – објашњавају саговорници портала Телеграф.рс упознати са овим случајем.

Нишка полиција је потврдила овај догађај и саопштила да је обавестила Основно јавно тужилаштво. Установљено је да се ради о кривичном делу лаке телесне повреде због чега ће против нападача бити поднета кривична пријава. Нишки Клинички центар осудио је напад на њихову медицинску сестру.

– Тачно је да је здравствена радница нападнута на свом радном месту. То је недопустив акт у ситуацији када медицинско особље у целој земљи ризикује своје животе и здравље да би помогли оболелима од Цовида 19. Осуђујемо овакво понашање и апелујемо на пацијенте да нам помогну да би свако добио благовремену и адекватну помоћ – речено је у овој здравственој установи.

„Да га је пустила да скочи кроз прозор добила би отказ“
Колеге претучене медицинске сестре огорчене су нападом на њу јер, како тврде, ради се о савесној особи која је доживела трауму само зато што је радила свој посао.

– Да га је пустила да скочи кроз прозор добила би отказ. Учинила је све да га спасе и то јој је награда. Мало нам је што смо по читав дан на овим температурама у скафандерима, што смо изложени зарази, ризикујемо наш и животе наше породице, а још нам треба да нас пацијенти туку – казала је једна колегиница претучене жене.

Извор: Блиц.рс