Регион

ГРК ОБЈАВОМ НА ФЕЈСБУКУ РАЗБЕСНЕО СРБЕ: Кад вас нема…

„Ове године нема Срба на Кариди плажи. И свиђа ми се. Јер чистије је, нема кафе на поду, нема смећа, нема ср..а на мом путу када не можеш користити тоалет. Не кажем да су Грци чисти, али су чистији од вас. Пишем ово овде јер знам да ће много људи то видети. Зашто такав долазиш у моје село и показујеш то непоштовање према природи? Зашто? Зашто? Сада сам старији, већ имам оно што треба да имам. Зато за следећу годину будите спремни…“.

Објава Грка Никоса Карамвериса, на једној од најпопуларнијих Фејсбук група намењених Србима који летују у Грчкој запалила је друштвене мреже.

Фото: Фејсбук принтскрин
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хвала, ићи ћемо у Шпанију“, „Нема Срба, нема пара“, „Мали не лупетај, види се да ниси још изашао из свог места. Смеће бацају некултурни људи, није важно које су националности“, „Ух… па постоји и Египат, Турска, Албанија, Монтенегро, Италија, Шпанија, Хрватска, баш ме брига за плажу Кариди“, само су неки од коментара озлојеђених српских грађана.

Руку на срце, било је и оних других, али у минималном броју.

„Што је најгоре, има истине у овоме што господин каже, сви ми знамо да нас има и таквих. Па, погледајте смеће по нашим рекама, на пример. Има истине и у томе да ни Грци сами нису претерано педантни, свашта смо затицали по апартманима, не могу се похвалити…“, написала је једна заљубљеница у Грчку.

Иначе, како се може видети, Никос је члан ове Фејсбук групе од прошле године, а у више наврата је чак нудио и изнајмљивање такси чамца за превоз туриста.

Подсетимо, сличну непријатност крајем јуна доживела је наша држављанка која је са ћерком боравила у Калитеи, коју је она описала у виду статуса на Фејсбуку.

„На слици се види где смо сваки дан од 21.6 боравили на плажи, на слици стоји назив бара, а и Грк који нас је данас после шест дана боравка на њиховој плажи буквално отерао. Сместиле смо се на лежаљке око осам по грчком времену и кренуле да се купамо, појавио се конобар и ладно нам рек’о да идемо даље одатле јел не може више да нас гледа“.

Ово су, међутим, одмах осудили скоро сви угоститељи на Халкидикију.

Извор: Блиц