Србија

ХИТ ОГЛАС ЗА ЛЕТОВАЊЕ У СРБИЈИ: Браћо Срби, ако сте извисили за мора и језера, дођите, цена права багатела

Доплата за панорамски поглед 200 динара

Сви они који су одлучили да ово лето проведу на некој од прелепих локација Србије сада наилазе на нови проблем – мањак слободних места, али и прескуп смештај. Цена апартмана у Бајиној Башти, рецимо, на самој обали Дрине, је „права ситница“ – 150 евра на дан. Толико нас не коштају ни три ноћи проведене у Прагу за Новогодишње празнике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако покушате да пронађете хотел на некој од оближњих туристичких дестинација, рецимо на Старој планини, веровали или не, ноћење може да вас кошта као дан проведен на Бахамима током прошле године. И поред тога, било којој туристичкој агенцији да се обратите за помоћ око проналажења смештаја било где у Србији, кажу вам да сачекате до краја августа јер су сви капацитети попуњени.

Један резигнирани Лесковчанин зато је одлучио да напише писмо које је насмејало целу Србију:

– Пошто ми је отпала могућност да се брчкам на Сребрном језеру, где се овог јула сјатило пола Лесковца, понадао сам се да ћу барем да сквасим ноге на Власини, али не лези враже… Тамо је подигнута брана и забрањено купање због епидемије корона вируса јер се Власотинчани тобоже уплашили да ћемо ми Лесковчани да их заразимо, а онда ће сви да испоцрцају! Пошто ми очиглдено отпада могућност да летујем ове године, пада ми на памет да се придружим угоститељима којима у Србији у време короне посао цвета. И ту ме обесхрабрују у Туристичкој организацији Лесковца где тражим савет за покретање летњег бизниса. Кажу, они су се фокусирали на сеоски туризам, само немају тренутно шта да понуде туристима са истанчаним укусом сем ајвара који покушава да нам украде Дуа Липа – објашњава овај младић.

На крају је одлучио да окуша срећу и објавио је оглас за смештај у Лесковцу:

– Драги моји Срби, браћо туристи, ми можда у Лесковцу немамо популарно Лесковачко море на Ветерници, немамо базен на отвореном, можда нам је забрањено да се купамо у Власини, али је ту, близу, на свега два’ес километара Вучјанка и Ђокини вирови, а на два’ес пет Брестовачко језеро где није искључено да можете и да се удавите. Имамо и дивну премештену фонтану у парку Девет Југовића и Спомен парк који није покошен још од последњег ношења штафете за Дан младости.

Базен немам, али сам купио онај на надувавање за 3.000 динара и поставио сам га испод лозу, ће помине. Ако вам се баш тол’ко купа, мој другар има укопан базен у двориште. Нешто није расположан да га дели са странци и комшије, али ако додатно платите, можда успем да вас прогурам преко везу да се обањате.

Ако одлучите да се промајете до град, избегавајте центар јер је раскопан и не знамо до када ће тако да остане. Кад шетате поред Ветернички кеј, пазите да се не соплетете од куп са песак јер га извођачи нису завршили ни годину дана после званично отварање. Обавезно се пазите и да вас не изедев кучики који се шетају чопоративно по градске улице.

У сваком случају, остаје вам на располагању да одмор проведете у дебелу ладовину у једнокреветној соби коју издајем. Гарантујем вам из ње диван поглед на кавези за штиглице и музичку терапију ако замолим комшију Зокија да појача радио. Уз доплату од двеста динара имате и на пет минута панорамски поглед са моје терасе на Лесковац.

За једење мож’ да поминете код кућу јер моја мајка не промињује дан а да не спреми нешто на кашичку за ручак по ову врућину, а татко вам гарантује да мож 24 часа да гледате телевизију у дневну собу. Тамо се други канали не пуштају, а имамо само један телевизор.

Ако сте баш одлучили да одете до кафану, питајте ме на време да вам препоручим неку добру јер постоји могућност да вас газде закључају унутра кад наиђе инспекција после радно време прописано због корону, па ризикујете да платите казну.

У сваком случају, цена је права БАГАТЕЛА: свега 7.350 динара по ноћењу јер вам гарантујем да такво летовање више нећете да доживите.

Извор: Југмедија/srbijadanas.com