Регион

ИЗЈАВА КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА РЕГИОН! Ђукановић пада с власти, у то је убеђен и народ! ЕВО ЗАШТО!

Економска апокалипса, која је задесила Црну Гору за време његове владавине, најбоље се може замаглити ловом на спољне и унутрашње непријатеље, јер он није у стању да понуди ниједно социоекономско решење за излазак из рецесије

Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије и један од лидера црногорске опозиције, поручује да верује да се председнику Црне Горе Милу Ђукановићу смеши одлазак с власти. Зато, каже, Ђукановић и води рат против Српске православне цркве, али и свих који мисле другачије од њега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кнежевић каже да не само да као један један од представника коалиције За будућност Црне Горе верује да ће Ђукановић изгубити власт већ верује и народ.

– Посебно дојучерашњи гласачи Демократске партије социјалиста (ДПС), који су одлучили да откажу поверење Милу и овога пута гласају за опозицију. Управо свестан тога, Ђукановић на сваки начин покушава да отвори фронт са СПЦ, најављујући прогон и погроме свештенства и свих грађана који не мисле као он, што представља матрицу одлазећих јужноамеричких диктатора који до последњег минута нису били свесни да им је народ окренуо леђа

Како гледате на константне нападе Ђукановића на званични Београд, СПЦ, али и Москву, у којима их он оптужује да желе да униште ту државу?

– Ђукановић из изборног циклуса у изборни циклус редовно тражи спољне и унутрашње непријатеље не би ли могао да користи наратив бранича црногорске независности. Током прошлих избора је оптужио Русију и опозицију да су спремале државни удар на дан парламентарних избора и захваљивао се Србији што му је помогла да открије ту заверу.

Тада се захваљивао, а сада је потпуно обрнута ситуација. Шта је прави разлог?

– Четири године касније списак спољних непријатеља је проширен и на њему се налазе Србија, Русија, СПЦ и доказани унутрашњи непријатељ – Демократски фронт и Митрополија црногорско-приморска. Економска апокалипса која је задесила Црну Гору за време Ђукановићеве владавине најбоље се може замаглити ловом на спољне и унутрашње непријатеље, јер он није у стању да понуди ниједно социоекономско решење за излазак државе из рецесије.

Према последњим истраживањима, опозиција је у предности у односу на власт. Страхујете ли пак да постоји опасност од крађе избора?

– Урадили смо и урадићемо све да на дан избора смањимо сваку могућност прекрајања изборне воље грађана и злоупотребе на изборним местима. Коалиција За будућност Црне Горе, заједно са осталим опозиционим савезима који излазе на изборе, у овом тренутку има већину у односу на ДПС и зато нам је веома важно да пребројимо и сачувамо сваки опозициони глас пошто је извесно да Ђукановић са досадашњим коалиционим партнерима нема парламентарну већину. Свакако, сваку неправилност и покушаје прекрајања изборне воље грађана наши представници у бирачким одборима ће унети у записник и о томе ћемо обавестити и Државну изборну комисију и Комисију ОЕБС и црногорску јавност.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Курир