Србија

ИЗНЕНАДИО СВЕ! Вучић проговорио о предлогу да национални стадион носи његово име: Ево шта је рекао

Председник Александар Вучић изјавио је данас да га не погађају предлози да најављени национални стадион понесе његово име, који заправо иронично, треба да укажу да такав стадион није потребан, јер, како каже, по онима који тако нешто предлажу, не би могло да се назове ништа, осим катанаца и ланаца у разореним фабрикама по Србији.

Вучић је рекао да ће Србија да добије национални стадион, велелепни, један од најлепших у Европи, јер Србија то, каже, заслужује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако они мисле да треба да се зове Александар Вучић, то је сад иронија, јер не би требало да се гради. Да подсетим да по њима ништа није није требало да се гради. Ни Београд на води, који је сад највеће градилиште, нити бројни пројекти по Србији“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара о критикама опозиције на рачун Храма Светог Саве и националног стадиона, те предлоге да тај стадион треба да понесе његово име.

Тако су, каже, поједини говорили и да ће Ибарска магистрала остати 100 година, а изграђен је аутопут.

„И није добио име Александар Вучић… Кад би тако хтели, много тога по Србији би се звало Александар Вучић, од фарбика готово свака.. А не знам шта би по њиховом имену могло сем сметлишта у Београду на води и разорених фабрика и катанаца по Србији“, рекао је Вучић.

Како је рекао, нема ништа против сличних иницијатива, које га „веселе“, а посебно, каже, мржња према Стефану Немањи.

„Није то према споменику, јер не можете да кажете да један од највећих светских вајара не зна свој посао… То је мржња према Стефану Немањи, према томе да се зна да је Београд, иако је космполитски, српски град… Ссто се стидите родоначелника средњовековне српске државе. Не смета Победник, а не ваља Стефан Немања“, рекао је Вучић.

Додао је и да је поносан што је у последњих седам година издвојено више новца за изградњу Храма Светог Саве него у претходних 100 година.

„Неки ме нападају, а ја се поносим, јер је Србија то могла. За све то је заслужан народ, само је изгледа да је био вредмији у последњих седам година, него у претходних100“, рекао је Вучић и додао да ће испред Храма бити нови парк, „права шума“, који ће укупно вредети 7,5 милиона евра.

Извор: Курир.рс/Тањуг