loading...
Русија

ЈЕЗИВО! Свет у страху! Руси запретили: Ако према нама полети било каква ракета одмах ћемо…

Русија ће употребити свој нуклеарни потенцијал у случају било које врсте ракетног напада на своју територију, наводи се у чланку Генералштаба Оружаних снага.

У чланку под називом “О основама државне политике Руске Федерације у области нуклеарног обуздавања” наводи се да ће свака ракета бити идентификована као нуклеарна, јер не постоји могућност да се раније одреди да ли се ради о нуклеарној ракети или не.

Притом, представници Генералштаба истичу да ће се у таквој ситуацији сматрати да је циљ противника уништавање Русије.

Аутори чланка објашњавају да је Русија означила „црвене линије“, које нико не би требало да пређе.

“Русија је означила ‘црвене линије’ које никоме не саветујемо да пређе. Ако се потенцијални противник одлучи на то, одговор ће без сумње бити разарајући. Притом, војно-политичко руководство Русије ће одредити какав ће бити одговор, у зависности од ситуације“, рекао је начелник управе главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал мајор Андреј Стерлин.

Како појашњава „Красна звезда“, субјекти нуклеарног обуздавања подељени су у две групе. Прву групу чине земље које поседују нуклеарно или друго оружје за масовно уништење и које сматрају Русију потенцијалним противником.

Другу групу чине земље које своју територију дају за распоређивање стратешког офанзивног наоружања, средстава стратешке ПРО, нуклеарног оружја и другог оружја за масовно уништење других земаља, што може бити употребљено против Русије и њених савезника.

Извор: rs.sputniknews.com