Србија

ЈЕЗИВО: ТЕЛО БРАТА ВОЗИО У КОЛИЦИМА КАДА ГА ЈЕ ЗАУСТАВИЛА ПОЛИЦИЈА

Богдан Гајић (22), једини осумњичени за убиство старијег брата Игњата (24), које је пре годину запрепастило цео Шабац, највероватније ће у притвору дочекати пресуду у поступку који се води пред Вишим судом у Шапцу. Окружно јавно тужилаштво у Шапцу је против њега 13. фебруара ове године поднело кривичну пријаву због убиства из члана 113 Кривичног законика, за које је могућа затворска казна од 5 до 15 година.

Гајић је ухапшен у зору 20. августа прошле године, када су га полицајци у рутинској патроли приметили како гура колица у која је натоварио братово тело претходно умотано у бели чаршаф. После привођења у тужилаштву суд му је одредио притвор до 30 дана, који је више пута продужавало кривично веће након што је подигнута оптужница и сада га на суђење спроводе из шабачког затвора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Главни претрес пред кривичним већем је заказиван четири пута, од априла до јула, а одржан је само један у јуну месецу. Нови главни претрес је заказан за 4. септембар – сазнаје Телеграф.рс.

Усмртио брата боксером и ножем?
Трагедија у угледној шабачкој породици још извесно време, бар до окончања судског процеса, биће у жижи интересовања јавности. Од тренутка када се сазнало за брутално убиство, па и после сахране убијеног Игњата на данашњи дан прошле године, у Шапцу је мало оних који су могли да говоре о овом злочину.

Осумњичени Богдан је, наводно, у истрази изјавио како је старији брат својим понашањем изазивао свађе у кући, злостављао њега, родитеље и млађег брата, а у нападима хистерије лупао је све по кући.

Тог дана су остали сами код куће, па је, како се сумња, Богдан још пре подне боксером и ножем усмртио брата и у зору наредног дана, кренуо у правцу шуме у близини водовода да се отараси тела.

Проблеми у породици и пре 7 година
Како Телеграф.рс сазнаје, седам година пре злочина, 2012. године, породица Гајић први пут је полицији пријавила да их Игњат злоставља. У то време он је био средњошколац и није могао кривично да одговара.

Међутим, 2016. године поново су пријавили породично насиље, али тужилаштво није сматрало да има елемената за покретање кривичног поступка.

Извор: Блиц.рс