Свет Србија

ЈУРИЋ ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ РОДИТЕЉИМА: Никако немојте објављивати слике СВОЈЕ ДЕЦЕ!

Родитељи, будите на опрезу.

Игор Јурић упозорава да истог момента када се слика објави, да је дете доведено у опаснот, и да се слика може наћи на педофилским сајтовима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када „окачите“ фотографију вашег детета на друштвену мрежу , будите свесни тога да сте у опасност довели своје дете. Можда ћете као ова мајка пронаћи управо своје дете на неком од педофилских сајтова, можда ће дете бити и нашминкано (иако то нисте урадили али постоји пхото схоп) , јер се баш тако нашминкано свиђа неким чудним, старијим чикама… Онда ћете прочитати на стотине коментара како је ваше дете, слатко, како има дивне усне, у ствари тотално је „сеxи“ – написао је Јурић уз приложену фотографију девојчице, на којој се виде и коментари.

Затим је посаветовао родитеље:

– Зато, пре сваког објављивања на Инстаграму, Фејсбуку или некој другој мрежи, само да би се похвалили како имате предивно дете , размислите да ли је то добар потез…

Управо ово се догодило једној мајци од 29 година, Аманди Морга, која је слике своје бебе пронашла на страници за дечију порнографију, а ту вест, коју је јуче први објавио портал Телеграф.рс, поделио је данас Игор Јурић као упозорење за све.

Док је на друштвеним медијима срећно показивала своју предивну ћерку, Аманда није ни слутила да је њено дете у великој опаности. Касније је открила да су слике њене бебе подељене на „слаткој страници за бебе“ на Фацебооку и Инстаграму. У почетку је млада мајка мислила да су те странице безопасне. Међутим, није било тако.

Родитељи који су покушавали да затворе страницу која користи педофилске садржаје брзо су алармирали Аманду да се слике њене ћерке користе на ужасан начин.

Не само да је су украдене три слике њене бебе, ве су фотографије и измењене, па је изгледало да је њена девојчица нашминкана.

– Плакала сам 45 минута када сам то сазнала. Мислила сам да сам за све крива. Не спавам уопште због тога како треба. Коментари за моју ћерку су још и били благи, али за осталу децу… То је болест – рекла је Аманда.

Она је упозорила родитеље да чувају приватност своје деце, и да никако не постављају фотографије наге деце или деце која су у кади док се купају.

Извор: Ало.рс/Телеграф.рс