Србија

КОН ОТКРИО: Ево зашто се пуне болнице и људи завршавају на респиратору! Побеснео због ове српске певачице!

Епидемиолог др Предра Кон на свом Фејсбук профилу је објавио да добија снимке са „масовних прослава“ из Смедерева и Врњачке Бање, а да је на обе била иста „естрадна уметница“ и да је то директно бојкотовање мера које су прописане у борби против коронавируса

– Снимци које добијам о масовним прославама јуче из Смедерева, данас од синоћне представе у Врњачкој бањи везане за исту естрадну уметницу представљају потпуно бојкотовање мера које су прописане као противепидемијске мере. Гледајући овакве снимке сви лекари који су радили у Ковид болницама и посебно инфектолози, анестезиолози И пулмолози виде поновно пуњење болница И пацијенте на респираторима. Родитељи деце која треба да пођу у школу осећају страх. Поново апелујем на надлежне државне органе, институције и инспекције да раде свој посао… – написао је епидемиолог Кон на свом Фејсбук профилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се претпоставља, Кон под „естрадном уметницом“ мисли на младу певачицу Теодору Џехверовић, с обзиром на то да је она имала наступе у поменутим градовима у времену када је епидемиолог навео.

Наиме, Теодора је синоћ наступала у једном клубу у Врњачкој бањи, а на снимцима се јасно види да је клуб био попуњен и да се нису поштовале прописане епидемиолошке мере.

Такође, пре две вечери је наступала на једном сплаву у Смедереву, а ситуација је била слична синоћњој.

Подсетимо, Предраг Кон је јуче за РТС истакао да сузабрањена окупљања више од 30 људи, а самим тим индиректно и прославе и да то морају да схвате и органи који спроводе инспекцију и контролу.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс