loading...
Србија

КОНАЧНА ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА: Ево какве маске ће носити ђаци и како ће изгледати настава!

У последња 24 сата на корона вирус у Србији је тестирано 10.571 особа, њих 158 било је позитивно, док су, нажалост, преминула три лица.

Јавности су се обратили др Предраг Кон и др Дарија Кисић-Тепавчевић, који су појаснили какве ће бити мере заштите у школама.

Др Кисић је, заједно са др Коном, демантовала да ће деца морати да носе хируршке маске, и нагласила је да нису маске једина мера заштите свих грађана, па и ђака.

– Било која маска, било да ли је хируршка или је памучна, је прихватљива за ученике у школи. Напомињем да ће организација наставе бити таква да ће приликом слушања наставе бити обезбеђена физичка дистанца – рекла је др Кисић-Тепавчевић.

– Најекономичније је да се користе платнене и памучне маске, али напомињем да неће бити само маске заштитна мера, него пре свега физичка дистанца. Потрудићемо се да то буде континуирано, и у школама ћемо спроводити едукације како да се ризик од преноса заразе сведе на најмању меру.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института “Батут”, 57 на респираторима у болницама широм Србије се налази особа.

Извор: Новости.рс