Србија

КОНАЧНО СЕ ОГЛАСИО! Вучић открио да ли ће бити смањивања плата и пензија!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да су пензије и плате у Србији сигурне и неће бити смањиване, и поред корона вирус кризе која је изазвала тектонске промене у свету.

„За све грађане да знају имали смо у јулу одличан ПДВ, акцизу, бољи порез на добит него што смо очекивали. Расходи су нешто већи због корона вируса, али приходи су добри. На расходима мораћемо да радимо, да их смањујемо“, објаснио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је нагласио да Србија има стабилан буџет, сигуран фискални систем, те додао да пензионери и радници у јавном сектору могу бити мирни, јер су им пензије и плате сигурне, док ће у другим земљама сигурно бити смањене.

Најавио је да ће дрзава ићи са даљим мерама подстицаја привреде, као што је „моја прва плата“, којим се жели ојачати привредни систем.

Казао је да ће се водити разговори са најпогођенијима у овој кризи, а то су туристички сектор у Београду, Новом Саду и Нишу.

Навео је да су та три града посебно погођена, док остале туристичке дестинаије, као што су Златибор и Врњачка бања имају попуњеност од око 80 одсто, а Београд свега пет до шест процената.

„Видећемо шта можемо да урадимо да их подстакнемо да не затварају“, нагласио је Вучић.

„На јесен ћете видети како пуца у пола света. Ови бројеви мењају свет. Људи нису видели ово ни од 1929. до 1933., ни после Другог светског рата. Када САД падне за 34 одсто у другом кварталу и рачуна да ће имати смањење привредног раста од 20 одсто, то су невероватне тектонске промене у свету“, нагласио је он.

Рекао је и да ће евровзона имати негативан раст од минус 14,4 одсто, те да су ти сви подаци показатељи „економском потопа“.

На другој страни Србија са плус пет, односно минус шест, много је другачија у односу на све друге.

„Нека говоре луд и диктатор, психопата, али семафор показује другачије. Значи да људи могу да буду сигурни. Србија је нешто успешнија од осталих, плате и пензије су сигурне“, поновио је он.

Извор: Тањуг