Србија

КРИЗНИ ШТАБ НАЈАВИО: Ограничићемо број купача на Ади и базенима, ако…

Министар здравља Златибор Лончар апеловао је на грађане да у органиченом броју иду на купалишта и да поштују прописане мере дистанце и ношење маске, јер, како је навео, следећи корак институција је да ограниче број људи на купалиштима

На питање како ће држава спровести мере на купалиштима, а пре свега на Ади Циганлији, где је, како је навео новинар, данас било више десетине хиљада људи, Лончар је нагласио да институције стално упозоравају не само на Ади, већ и на другим базенима, да се поштују све мере, да буде органичен број људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Видели смо како изгледа на Ади, имамо разлог јер људи немају где да оду и имам разумевања, али ми можемо само да апелујемо да не раде то што се ради и да не буду у толиком броју – казао је Лончар.

Како је навео, следећи корак државе би било да регулише такво стање са институцијама како би се испоштовало то што је прописано и како би се избегао ризик ширење вируса.

– Нема ту много избора. Нема сврхе да кренете на Аду да кажњавата. Једино да ограничимо број људи који су на Ади. То је једино што можемо да урадимо – казао је Лончар и још једном нагласио да држави није потребан повећан број заражених на Ади јер, како је нагласио, то аутоматски значи повећање притиска и оптеречења за болнице и за интензивне неге.

– То ми не желимо. Још једном апелујем да се поштују мере јер оно што ћемо моћи да урадимо јесте да органичимо број кретања на купалиштима – закључио је Лончар.

Извор: Информер