loading...
Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ: Ево шта каже Предраг Кон поводом ублажавања мера !

Фото: Јутјуб

Ситуација још увек несигурна

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да се смањује број заражених корона вирусом, али да у сваком тренутку тај број може да превагне на другу страну и да је још рано за ублажавање мера.

Осим званичних података Министарства здравља, Кон је рекао да и подаци из ковид амбуланти такође показују да се смањује број првих јављања, односно нових случајева сумњи од којих се узима брис.

“Он се свео на скоро трећину у односу на пре неколико недеља што сасвим сигурно показује да до пада долази, али то иде полако. Без обзира на то што се чини да је број нагло пао, још је, бар за Београд, то поступно смањење које још указује да је ситуација несигурна и да часком може да се поново превали на другу страну”, рекао је Кон за Пинк.

Он сматра да је још рано причати о ублазавању мера јер смо, додао је, сами себи показали како знамо да реагујемо чим се опустимо.

“Треба избећи да се то понови. Не кажем да неће бити разговора о томе, али још су то високе бројке. Оне треба да се смање на двоцифрене, па чак и на једноциферен број да би могли озбиљно о томе да разговарамо”, рекао је Кон.

Извор: Ало.рс

loading...