Регион Русија

МАРИЈА ЗАХАРОВА ИЗНЕЛА УПОЗОРЕЊЕ: Одласком у Црну Гору ризикујете да …

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Руски туристима који намеравају да иду на одмор у Црну Гору треба да имају у виду да рецидиви од масовне инфекције вирусом корона нису прошли, упозорила је званична представница Министарства одбране Русије Марија Захарова на брифингу у Москву.

Према речима Захарове, управо претња масовном инфекцијом захтева очување превентивних и ограничавајућих мера и пажљиво бирање страних држава за путовање.
Она је подсетила да су руски грађани били, готово главни контингент гостију у Црној Гори. Управо зато, додала је она, тежња црногорских власти да компензује губитке своје туристичке индустрије је разумљива. Ипак, по њеним речима, Руси треба да узму у обзир да је режим епидемије од вируса короне који је објављен 21. јула још увек на снази.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захарова је препоручила грађанима Русије да процене ризике приликом планирања путовања у иностранство, узимајући у обзир конкретну ситуацију у свакој држави понаособ.

„Да подсетим још једном да су тренутно успостављени летови само из Русије за Турску, Велику Британију и Танзанију. Наравно, морамо се сетити проблема који су били повезани са увођењем карантина и немогућношћу да се људи врате својим кућама“, закључила је она.

Извор: rs.sputniknews.com