Регион Русија

МАРИЈА ЗАХАРОВА ИЗНЕЛА УПОЗОРЕЊЕ: Одласком у Црну Гору ризикујете да …

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Руски туристима који намеравају да иду на одмор у Црну Гору треба да имају у виду да рецидиви од масовне инфекције вирусом корона нису прошли, упозорила је званична представница Министарства одбране Русије Марија Захарова на брифингу у Москву.

Према речима Захарове, управо претња масовном инфекцијом захтева очување превентивних и ограничавајућих мера и пажљиво бирање страних држава за путовање.
Она је подсетила да су руски грађани били, готово главни контингент гостију у Црној Гори. Управо зато, додала је она, тежња црногорских власти да компензује губитке своје туристичке индустрије је разумљива. Ипак, по њеним речима, Руси треба да узму у обзир да је режим епидемије од вируса короне који је објављен 21. јула још увек на снази.

Захарова је препоручила грађанима Русије да процене ризике приликом планирања путовања у иностранство, узимајући у обзир конкретну ситуацију у свакој држави понаособ.

„Да подсетим још једном да су тренутно успостављени летови само из Русије за Турску, Велику Британију и Танзанију. Наравно, морамо се сетити проблема који су били повезани са увођењем карантина и немогућношћу да се људи врате својим кућама”, закључила је она.

Извор: rs.sputniknews.com