Регион

МИЛО СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ ПОНОЋИ: Ђукановић не признаје пораз, ево шта је поручио… (ВИДЕО)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић појавио се видно нерасположен на конференцији за медије у изборном штабу ДПС-а и рекао да је та странка освојила 30 мандата, а са традиционалним партнерима 40, али да борба за већину у парламенту још траје.

Атмосфера у ДПС-у који је на власти већ 3 деценије у Црној Гори никако није личила на победничку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сачекаћемо пребројавање гласова и званичне резултате. Пребројано је преко 90 одсто резултат и ДПС је на изборима освојила око 145.000 гласова и 30 мандата. Такав резултат значи да је ДПС најјача партија у Црној Гори. Још увијек пристижу резултати и тешко саопштитит што је поуздана информацијама. Са коалиционим партнерима имамо 40 мандата, борба за већину посланичким мјеста и даље траје. Ово је прилика да поред захвалности вама и грађанима који су дали поверење нашој партији, дам подршку свима. Кампања говори о квалитету политике коју ДПС води у Црној Гори, рекао је Ђукановић.

Он је рекао да је кампања била регуларна и честитао свим учесницима на оствареном резултату. Додао је да су резултати аутентични израз изборне воље.

– ДПС је у стању да призна резултат који је другачији од њеног очекивања. Веома респектујемо све резултате које су остварили сви политички субјекти. Сачекаћемо резултате ДИК-а да видимо којој страни припада тај 41. мандат – рекао је Ђукановић и додао да ће они то поштовати.

– ДПС остаје непоколебљив борац за европску будућност Црне Горе. ДПС је током свог укупног постојања на политичкој сцени изградила профил грађанске партије, која се бори за мултиетничко друштво и европслки систем вриједности. Мислимо да смо током претходних година направили искорак, да је Црна Гора постала светионик на Западном Балкану и надам се да ће тако остати и да ће Црна Гора остати стабилна држава, рекао је Ђукановић.

Извор: Курир.рс/Вијести.ме