Свет

На питање да ли је Ким МРТАВ, званичник БЕЛЕ КУЋЕ праснуо у смех!

Званичник Беле куће праснуо је у смех када су га питали о новим тврдњама да је Ким Џонг-ун у коми или мртав, рекао је стручњак за Пјонгјанг.

Тврдњу бившег помоћника председника Јужне Кореје одбацили су дугогодишњи посматрачи Северне Кореје и страни дописници који покривају тајну земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хари Казианис, старији директор корејских студија Центра за национални интерес, истраживачки центар са седиштем у Вашингтону, открио је да га реакција званичника администрацији Доналда Трампа не чуди.

Господин Казианис је твитовао: „Разговарао сам са Белом кућом о томе да је Ким Џонг-ун био у коми или мртав“.

Чанг Сонг-мин, бивши помоћник покојног председника Јужне Кореје Ким Дае-јунг, није пружио никакве доказе који би поткрепили његову тврдњу – исти онај који је направио пре неколико месеци, само да би Ким снимљен на јавним данима касније, пише Мирор.

Јужнокорејски веб сајт указао је на Чангову тврдњу о коми као апсурдну, пошто је дошло дан након што је диктатор представљен како надгледа самит владајуће странке.

Најновије шпекулације о Кимовом здрављу јављају се након што је извештено да је делегирао више одговорности на своје помоћнике, укључујући његову сестру Ким Јо-џонг, за коју се говори да је „де факто друга по команди“.

Извор: Новости.рс/Курир.рс