Свет

НАЈНОВИЈЕ САЗНАЊЕ: „Ким Џонг Ун је мртав!“

Усред извештаја да је Ким Џонг-ун у коми, стручњаци сугеришу да је севернокорејски вођа „мртав“, а његова сестра Ким Јо-јонг следећа на реду која ће преузети узде ове земље.

Ким Џонг-ун је мртав, а његова сестра Ким Јо-џонг следећа је у реду која ће преузети узде од земље, изјавио је експерт након извештаја да је лидер Северне Кореје био у коми.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, бивши помоћник покојног председника Јужне Кореје Ким Дае-јунг, Чанг Сонг-мин, недавно је рекао да верује да је Ким Џонг-ун био у коми, али да „његов живот није завршен“.

Његови коментари уследили су након што су се гласине о смрти севернокорејског лидера почеле појављивати када га неколико недеља нико није виђао у јавности.

Док су гласине о севернокорејском лидеру наставиле да се одигравају пре неколико недеља, земља је објавила снимке лидера који присуствује званичним програмима.

„Процењујем га да је у коми, али његов живот се није завршио“, рекао је Чанг Сонг-мин. Међутим, стручњак је сугерисао да је „Ким Џонг-ун мртав“.

Новинар, Рој Калеј, који је путовао земљом, рекао је да верује да је Ким Џонг-ун мртав. Такође је истакао да би Северна Кореја и даље могла да буде нејасна у погледу здравственог стања Ким Џонг-уна услед великих оперативних промена у земљи.

Количина информација или дезинформација која се објављује јавности у Северној Кореји указује на то да се догађа нешто велико, рекао је он, додавши да та држава никада није специфична у откривању информација јавности када је реч о Ким Џонг-уну или другим лидерима.

Такође се сећа времена када је Ким Ким Џонг-ил умро. Информација је дата месецима након његове смрти. Рекао је да ће ствар бити разјашњена када његова сестра преузме дужност над државом.

Ауторка Рут Ен Моти недавно је сугерисала да је Ким Џонг-уну потребна помоћ при ходању. Такође је рекла да је Ким Џонг-ун „озбиљно нездрав“ јер је „прилично претежак“.

У међувремену, шпијунска агенција Сеула саопштила је да је стрес због управљања државним пословима узроковао да Ким недавно пренесе нека своја овалшћења на изабрану групу високих званичника, укључујући његову сестру Ким Јо Џонг, која је сада углавном укључена у обликовање политике према Вашингтону и Сеулу.

Посланик Кса Тае-Кјунг рекао је да званичници Националне обавештајне службе инсистирају на томе да власт Ким Џонг-уна над његовом земљом остаје апсолутна. Нема знакова да Ким има здравствених проблема или спрема сестру као своју наследницу.

Извор: Ало.рс