Свет

НАУЧНИЦИ У НЕВЕРИЦИ! Откривен састојак који тренутно убија корону

Британски научници открили су да активни састојак који се налази у препаратима против инсеката може да убије ЦОВИД-19, наводи се у извештају.

У прелиминарној студији истраживачи из британске Лабораторије за науку и технологију у области одбране утврдили су да „Цитриодиол“ може помоћи у борби против корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија ускоро добија дозволу и за другу вакцину: Ране фазе клиничких испитивања ће бити готове у септембру

Сматра се да репеленти против инсеката који садрже „Цитриодиол“ нису довољно сами да заштите људе од вируса, али могу се користити као додатни слој одбране заједно са маскама за лице, прањем руку и другим здравственим препорукама.

„Цитриодиол“ – који има одобрење америчке Агенције за заштиту животне средине – потиче од лишћа и гранчица дрвета еукалиптуса цитриодора.

Жеклин Вотсон, директорка компаније „Цитрефине“, која производи активни састојак из природних извора, раније је рекла да је оптимистична да то може помоћи заустављању ширења вируса.

– Оно што можемо рећи је да ми сматрамо да постоји велика шанса да може да делује против овог вируса, али наравно да га треба темељно тестирати – рекла је она.

Извор: Srbijadanas.com/Еспресо.рс