Србија

НЕБЕСКИ НАРОД ПРОТИВ СИСТЕМА ОКО СОКОЛОВО: Нећете веровати како је БЕОГРАЂАНИН покушао да избегне казну (ФОТО)

Након увођенаја система „Око соколово“ у Београду, према првим информацијама, непрописно паркирање је смањено за трећину. Међутим, како је наш народ познат као довитљив, тако се данас друштвеним мрежама проширила фотографија једног креативног возача који је таблице на свом четвороточкашу прекрио како би избегао казну.

Поједини возачи су изгледа били „приморани“ да покушају да надмудре камере. Тако се на друштвеној мрежи Твитер брзином муње проширила фотографија непрописно паркираног аутомобила на тротоару коме су таблице прелепљене белим папиром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објава је убрзо скупила велики број коментара твитераша. Једни су се слатко насмејали овој довитљивости возачи и присетили се других „урбаних легенди“ како наши возачи избегавају да буду кажњени. Други су негодовали и позивали на културу у саобраћају, а у опису фотографије стоји „Небески народ версус Око соколово“.

Оно на шта овај возач можда није рачунао јесте чињеница и да је скривање таблица као и вожња без регистраских ознака такође кажњива законом.

Око соколово снима све

Да подсетимо, систем „Око соколово“ је направљен тако да снима „апсолутно све“ 360 степени око посебног возила Комуналне милиције на коме су инсталиране камере. Систем функционише тако што детектује таблице возила и на основу њих се казна шаље на кућну адресу.

– Кад наш систем фотографише возило, аутоматски региструје да ли је оно регуларно паркирано или непрописно, бахато, на шинама, жутој траци, зеленој површини. Камера у возилу препознаје да ли у аутомобилу седи возач или не. Уколико су у аутомобилу укључена сва четири мигавца, а возач седи у возилу, неће бити санкције. Ако возача нема у возилу, платиће казну – објаснио је Иван Дивац, начелник Комуналне милиције.

Извор: Блиц