Свет

НЕМАЧКА УВОДИ НОВА ПРАВИЛА! Ово ће важити и за грађане Србије, ако га не поштујете следе велике казне

Фото: Pixabay.com

Број заражених у Немачкој забрињавајуће расте, вероватно и због повратника из „ризичних земаља“, међу којима је и Србија, пише Дојче веле и додаје да ће они од суботе 8. августа бити обавезни да се тестирају, иначе следе велике новчане казне.

Највећи немачки аеродром у Франкфурту на Мајни добро је припремљен за тестирања која је најавио савезни министар здравља Јенс Шпан, а већ неколико недеља тамо стоји 19 кабина за тестирање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путници су у њима до сада могли добровољно да се тестирају, уколико су долазили из неке од „ризичних земаља“, а сада ће то бити обавезно.

Кабине се налазе одмах иза дела с пасошком и царинском контролом, а путници из „ризичних земаља“ самостално би требало да се упуте ка кабинама за тестирање или да директно оду у карантин.

Надлежне службе најавиле су и насумичне контроле, а онима који не буду хтели да се тестирају, биће изречене казне и до 25.000 евра, писе ДW.

На листи „ризичних земаља“ тренутно се налази 130 држава, међу којима је и Србија, а једина земља ЕУ која није на листи је Луксембург.

На аеродрому у Франкфурту на Мајни, према наводима тамошње портпаролке, тренутно се 16.000 људи недељно враћа из ризичних области.

Прошле недеље кроз аеродром је прошло око 344.000 путника из читавог света.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Тањуг