loading...
Србија

НЕМАМ ОД ЧЕГА ДА ЖИВИМ! ИВАНА ПЕТЕРС ПРОЛАЗИ ГОЛГОТУ: Немам ни динар, изгубила сам себе и не знам шта ћу да радим!

Од самог почетка проглашења пандемије корона вируса, припадници српске естрадне сцене све чешће јавно причају да сматрају да су управо они у највећем финансијском проблему јер су, како кажу, једини који немају ниједан други занат у рукама.

Након што се јавно огласила Гоца Тржан и рекла да певачи и музичари немају од чега да живе, а да се многи сладе “њиховој пропасти”, Ивана Петерс објашњава да је и она у веома тешкој ситауцији у којој је.

– То је једини приход који имам у животу. Ништа друго не радим. Само сам певач. Храним себе и своје дете и чланове породице којима треба да помогнем. Недостаје ми и посао којим се бавим јер је то моја љубав. Потпуно сам изгубила себе и не знам шта ћу да радим ако не будем нашла неки начин да зарадим новац на други начин- прича Ивана и додаје да су у највећем проблему они који нису велике звезде.

– Све ово што нам се дешава највише утиче на музичаре који нису мега звезде, звезде фолк музике, и немају каријеру дугу педесет година као што су Здравко Чолић, Лепа Брена . Ја стварно нисам успела да у животу стекнем колико они. Бавила сам се неком музиком која мене подизала, мислила сам да доприносим домаћој музичкој сцени са квалитетном музиком. Не желим да се сада осећам кривом због тога што се не бавим неком лакшом музиком или комерцијалнијом. Све нас је сада задесила иста ствар, с тим што неки уз мере заштите могу да раде…доктори, зубари, фризери.

Ивана истиче да нису тачни наводи твитераша да певачи зарађују на хиљаде и хиљаде евра.

-То није тачно. Не зарађују сви толико. Нису сви велике звезде. То мора да се схвати. Немају сви исте приходе. Не вреднују се сви музичари исто.

Поп звезда каже да она свој посао воли и да би могла и бесплатне концерте да држи али да не може да живи без примања које сада нема. Морала је отказује концерте.

– Ми смо чак отказали концерт “Негатива” на отвореном, померили га за септембар, зато што смо осећали потребу да морамо да подижемо свест да људи морају да брину о себи и другима. Тада је то процењено висиоко-ризичним и рекла сам ја не желим да наступам. Не желим да се неко појави без маске и зарази неког. Међутим, мора да се нађе неки модел рада за нас. Ја могу да певам за џабе што се тиче мене, мени недостаје певање, али ја једноставно не знам од чега ћу да живим. То је лично мој проблем, моја ствар. Морају људи да схвате, то што смо ми на телевизији и што смо познати, не значи да идемо свуда преко реда и не значи да добијамо ствари на лепе очи, већ искључиво на наш рад и труд – каже Ивана.

У последње време, певачице масовно путем друштвених мрежа рекламирају разне производе и то им је постао основни извор прихода, међутим, Ивана каже да њу нико неће.

-Ја немам довољно пратилаца на инстаграму као неки певачи, тако да људи једноставно не бирају мене и нисам им сфера интересовања да се код мене рекламирају. Наравно то бих и ја радила, зашто да не. Ситуација је таква да људи морају да се сналазе. Највише бих волела да зарадим певањем и емоцијом коју људи код мене воле. Тако би било идално. А пошто не може, морамо наћи неко решење. Ми музичари морамо да добијемо подршку, да направимо можда неку платформу за онлајн наступе… Све се надам да ће овоме брзо доћи крај, да ћемо се полако вратити… Не желим да тражим трајно решење за ово. Бежим од тога – изјавила је Ивана Петерс а онда нам објаснила да она нема уштеђевину и да никад није скупљала за црне дане.

Извор: Курир.рс/Блиц