loading...
Регион

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ: Ветар чупао дрвеће, електро стубове и откривао кровове

У ПРЊАВОРСКОМ крају у току је санација последица дводневног олујног невремена које је погодило Горње Гаљиповце, Чорле, Мрачај, Лишњу, Поточане, Хрваћане, Грабик Илову, Горњу Илову, Печенег Илову, Смртиће и друге, поготово северне, делове ове крајишке општине.

Захваљујући агилним електричарима, већи део домаћинстава већ је изашао из мрака, након што је, између осталог, поломљено или оштећено чак око 100 стубова.

– Уз олујно невреме, велики проблем је и у дотрајалости нисконапонске мреже, али готво све трафо станице су већ враћене у напон-констатује Борисав Петровић, руководилац РЈ „Електрокрајина“ Прњавор.

Ветар је нарочито обарао стабла, оштетио кровове, полупао стакла, пластенике, воћњаке, макадамске путеве, у осам километара од града удаљеном селу Чорле.

– Невреме је на спрату куће избило прозор, а лопатом смо крчили пут у дворишту од огромних количина леда, какве не памтимо-жали се мештанка Винка Черкета.

Силни ветар буквално је отргнуо кров са половине куће Миленка Черкете, а киша је продрла у кућу Радомира Веселинивића и уништила намештај, као и део осталог покућства.

Слична судбина погодила је и многе друге комшије у Чорлама, који се надају помоћи општине, чији представници утврђују штету.

Извор: Новости

loading...