Регион

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ: Ветар чупао дрвеће, електро стубове и откривао кровове

У ПРЊАВОРСКОМ крају у току је санација последица дводневног олујног невремена које је погодило Горње Гаљиповце, Чорле, Мрачај, Лишњу, Поточане, Хрваћане, Грабик Илову, Горњу Илову, Печенег Илову, Смртиће и друге, поготово северне, делове ове крајишке општине.

Захваљујући агилним електричарима, већи део домаћинстава већ је изашао из мрака, након што је, између осталог, поломљено или оштећено чак око 100 стубова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уз олујно невреме, велики проблем је и у дотрајалости нисконапонске мреже, али готво све трафо станице су већ враћене у напон-констатује Борисав Петровић, руководилац РЈ „Електрокрајина“ Прњавор.

Ветар је нарочито обарао стабла, оштетио кровове, полупао стакла, пластенике, воћњаке, макадамске путеве, у осам километара од града удаљеном селу Чорле.

– Невреме је на спрату куће избило прозор, а лопатом смо крчили пут у дворишту од огромних количина леда, какве не памтимо-жали се мештанка Винка Черкета.

Силни ветар буквално је отргнуо кров са половине куће Миленка Черкете, а киша је продрла у кућу Радомира Веселинивића и уништила намештај, као и део осталог покућства.

Слична судбина погодила је и многе друге комшије у Чорлама, који се надају помоћи општине, чији представници утврђују штету.

Извор: Новости