Србија

НИКО НЕ ЗНА О ЧЕМУ СЕ РАДИ! Вучић шокирао нацију: Добио сам одређене папире…

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је добио „одређене папире“ из Републике Српске, те да очекује и одређене одлуке Скупштине Републике Српске, па ће промислити како по том питању да се одреди Србија

Вучић није прецизирао на које папире и одлуке мисли, али је то споменуо у контексту изазова који очекују Србију, а пре свега, како је рекао, по питању Косова и Метохије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једини „папири“ који су раније најављени из Бањалуке тичу се изјаве Милорада Додика, на заједничкој прес конференцији у Бањалуци, да је председнику Србије рекао да се не може разговарати о одвајању Косова, а да се притом не разговара И о статусу Републике Српске, односно да „ако Косово остаје у Србији и РС остаје у БиХ“.

Додик је пренео тада новинарима да се Вучић није изјашњавао о тој тези, а Вучић је рекао да ће то учинити када добије образложење на папиру.

– Добио сам одређене папире из РС, очекујем и одређене одлуке скупштине РС. Морам добро да проучим те папире, па онда на то да реагујем, да видим шта ћемо и како по том питању да радимо – рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Истакао је такође да је Дејтонски споразум „свето писмо“, а да је Србија гарант проводења тог споразума.

Извор: Тањуг