Спорт

НОВАК ИЗНЕНАДИО СВЕ! Најавио да се повлачи након победе над Агутом! Ево о чему се ради!

Незадовољни статусом тенисера и мушког тениса, играчи предвођени Новаком Ђоковићем одлучили су да формирају посебно тело које ће заступати њихове интересе ван структуре Асоцијације тениских професионалаца (АТП).

Према писању “Њујорк Тајмса”, Ђоковић и Вашек Поспишил дали су оставке на функције у Асоцијацији тениских професионалаца и планирају форимирање посебног удружења тенисера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србин, који је обављао функцију председника Уније играча у оквиру АТП, и Канађанин, Ђоковићев заменик, су према сазнањима америчког медија планове детаљно описали у документу који су проследили другим играчима, а у њему су истакли да је неопходно креирање аутономног тела које ће штитити интересе тенисера.

– Циљ ПТПА није да замени АТП, већ да пружи играчима самоуправну структуру независну од АТП и тако омогући директно реаговање на потребе и бриге играча који су чланови – наведено је у документу прослеђеном играчима.

Поводом форморања новог тела огласио се Поспишил који је истакао да ће се играчи састати у суботу увече и “фотографијом овековечити историјски тренутак”. Такође, Канађанин је рекао да би група имала “у основи исту функцију као синдикат”, али са више правне флексибилности.

Двојцу су се већ придружили неки од најбољих тенисера света међу којима и Џон Изнер.

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс / Нова.рс