loading...
Србија

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Ово су мере којих се морамо придржавати у јавном превозу !

У Београду ће 1.септембра у јавном превозу почети зимски режим вожње, па ће саобраћати већи број возила него сада, кажу у Секретаријату за јавни превоз и наводе да у превозу неће бити увођења нових мера у циљу спречавања ширења вируса корона, али да ће, уколико буде потребно, додатно повећати број возила.

На улицама престонице сада саобраћа 1.146 возила у јутарњем и поподневном “шпицу”, а од 1.септембра у том пеириоду биће 1.350 возила што је за 96 више него сада, рекао је Тањугу градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Истакао је да ће у ванвршном периоду бити за 186 возила више у односу на постојећи ред вожње, као и да ће и суботом и недељом саобраћати већи број возила.

“Нове мере не уводимо. Постојеће су на снази, а обзиром на то да је јавни превоз место где постоји велики ризик од преношења вируса, логично је за очекивати да ће мере у јавном превозу међу последњима бити ублажаване и укидане”, рекао је Васиљевић.

Навео је да је задовољан поштовањем мера од стране грађана јер, како каже, 99 одсто њих носи заштитне маске у јавном превозу.

Додао је да су аутобуси отперећени до 50 одсто и да је безбедност путника у сваком погледу испоштована.

“Увели смо праксу редовног праћења оптерећења јавног линијског превоза путника и од првог септембра, а посебно тих првих дана, испратићемо каква је ситуација на терену и наставити да у одређеним временским периодима вршимо контролу и интервенишемо на линијама на којима се буде указала потреба да евентуално додамо број возила или да их на неким линијама смањимо”, додао је Васиљевић.

Извор: Курир.рс

loading...