Србија

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Ово су мере којих се морамо придржавати у јавном превозу !

У Београду ће 1.септембра у јавном превозу почети зимски режим вожње, па ће саобраћати већи број возила него сада, кажу у Секретаријату за јавни превоз и наводе да у превозу неће бити увођења нових мера у циљу спречавања ширења вируса корона, али да ће, уколико буде потребно, додатно повећати број возила.

На улицама престонице сада саобраћа 1.146 возила у јутарњем и поподневном „шпицу“, а од 1.септембра у том пеириоду биће 1.350 возила што је за 96 више него сада, рекао је Тањугу градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истакао је да ће у ванвршном периоду бити за 186 возила више у односу на постојећи ред вожње, као и да ће и суботом и недељом саобраћати већи број возила.

„Нове мере не уводимо. Постојеће су на снази, а обзиром на то да је јавни превоз место где постоји велики ризик од преношења вируса, логично је за очекивати да ће мере у јавном превозу међу последњима бити ублажаване и укидане“, рекао је Васиљевић.

Навео је да је задовољан поштовањем мера од стране грађана јер, како каже, 99 одсто њих носи заштитне маске у јавном превозу.

Додао је да су аутобуси отперећени до 50 одсто и да је безбедност путника у сваком погледу испоштована.

„Увели смо праксу редовног праћења оптерећења јавног линијског превоза путника и од првог септембра, а посебно тих првих дана, испратићемо каква је ситуација на терену и наставити да у одређеним временским периодима вршимо контролу и интервенишемо на линијама на којима се буде указала потреба да евентуално додамо број возила или да их на неким линијама смањимо“, додао је Васиљевић.

Извор: Курир.рс