Србија

ОБЕЛОДАЊЕН НОВИ ДАТУМ КАДА ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕН ДРУГИ ТАЛАС КОРОНЕ: Ево шта следи после тога!

У МОРУ стручних лекарских информација о вирусу корона, многи са нестрпљењем прате податке које им сервира професор Петар Кочовић.

Подсетимо, овај врсни инжењер са својим тимом скоро свакодневно, уз помоћ математичких прорачуна, врши пројекцију када ће се овај талас корона вируса завршити како у Србији, тако и у другим земљама широм планете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Али исто тако и када можемо да очекујемо следећи удар, било да је реч о трећем таласу или ко зна којем по реду пику…

Иако се последњих дана значајно смањио број новозаражених у Србији, иако се мање људи јавља на прегледе, математика показује да ће други талас ковида-19 у нашој земљи потрајати баш како је било „пројектовано“ пре десетак дана.

Према прорачунима професора Кочовића и његове екипе, завршетак другог удара (што не значи да ћемо имати нула случајева у року од 24 сата) се очекује 11. септембра, два дана раније него што је претходно било планирано.

 

– Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 држава. Користимо Гаусову криву (математички модел који се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима – објаснио је раније Кочовић.

Подсетимо, према њиховим прорачунима Србију очекује трећи талас који би требало да почне одмах по завршетку другог. Ако се обистине ови прорачуни, он би био краћи од другог таласа (118 дана), а дужи од првог (82 дана). Трајао би до 17. децембра.

 

Професор Кочовић је предвидео и број инфицираних који се очекује у овом трећем таласу. Он би, према овим бројкама, требало да буде слабији од садашњег другог, а јачи од првог који нас је „закачио“ у марту, априлу и мају.

Извор: Новости.рс/Блиц.рс