Србија

ОБЈАВЉЕН НАЈНОВИЈИ ПРЕСЕК СТАЊА: Ево каква је ситуација у Србији!

У последња 24 сата на корона вирус је у Србији тестирано 11.618 особа, забележен је 169 позитивних налаза, док су, нажалост, преминуло 3 особе.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института „Батут“, на респираторима у болницама широм државе налазе се 52 пацијента, исто колико и јуче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епидемилог др Предраг Кон рекао је јутрос да је епидемиолошка ситуација у Србији и даље несигурна, и да је зато потребно опрезно приступити попуштању мера, нарочито уочи почетка наставе у школама.

– Јесте се тај број (новозаражених) спустио испод 200, и одржава се између 100 и 200. Тај благи пораст јуче није толико значајан колико је значајно то да је вирус међу нама. Ковид амбуланте и даље раде, узимају се брисеви и откривају се нови случајеви, иако је тај број неупоредиво мањи у односу на оне који излазе из болнице или се конотролно тестирају. Присуство вируса захтева додатну пажњу пред полазак у школе и зато је потребно опрезно приступити попуштању мера – изјавио је Кон јуторс.

Међутим, ипак су се стекли услови за попуштање неких мера. Кризни штаб одлучио је данас да од понедељка могу да почну да раде биоскопи и позоришта, а биће дозвољене и посете домовима за старе, наравно све то уз поштовање епидемиолошких мера.

Од понедељка ћемо, како је данас најавио др Бранислав Тиодоровић, имати и нову весту брзих тестова коијма ћа моћи прецизно да се види да ли неко има иГГ фракцију.

Вакцина против грипа биће на располагању од 1. октобра, подсето је данас епидемиолог др Предраг Кон и саветовао рањивим групама да се на време заштите.

Извор: Блиц.рс