Србија

ОБРАТИО СЕ НАЦИЈИ! Председник Србије најавио нове мере: Како ће грађани реаговати на ово?

„Молим само да се поштују мере када се продужи радно време“, нагласио је Вучић

Продужава се рад угоститељских објеката од следећег викенда, ако се створе услови, рекао је председник Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, гостујући на ТВ Пинк рекао да ће то време бити продужено до 1 сат иза поноћи.

– Ако буде добра епидемиолошка ситуација од сутра прексутра, или наредног викенда моћи ћемо да продужемо рад угоститељским објектима до 1 сат иза поноћи. Ја их само молим да на време изврђавају своје обавезе и плаћају порез. Много смо им помогли, није баш да нису радили, можда само 20 дана, а ми смо много помогли. Не враћа се држави тако што се избегава плаћање пореза – рекао је Вучић.

„Да буде више српске робе на рафовима“
Вучић наводи да је од Привредне коморе Србије (ПКС ) тражио да ступи у разговоре са великим трговинским ланцима, како би се обезбедило веће присуство српских производа у њима.

– Обавестили су ме да су почели разговоре са три највећа ланца у земљи, и доћи ће до повећања присуства српске робе на рафовима – рекао је Вучић.

Он је истакао да је то начин да се помогне привреди своје земље, што је потпуна супротност ономе што чине појединци, нападајући, на пример, Телеком Србију.

У том смислу, похвалио је пројекат ПКС „Чуваркућа“, који је усмерен на подршку домаћим производима и произвођачима и јачање свести потрошача о значају куповине домаћих производа.

Вучић је најавио и нове секторске мере за угрожене индустрије, пре свега угоститеље и хотелијере.

Србија добро „изгурала“ корона кризу, и економски и здравствено
Навео је да сматра да је наша земља добро „изгурала“ корона кризу. Подсетио је да је држава дала 1.100 евра за 1,5 милиона људи, плус 100 евра свим пунолетним грађанима.

Истакао је да је Србија једина земља која данас има више запослених, него пре два и три месеца.

Педседник Србије рекао је да Србија није у позицији да одбија било какве разговоре када је у питању Косово и Метохија. Он је прокоментарисао најављене преговоре у Белој кући и рекао да је разговаро са Ричардом Гренелом и да ће тема разговора у септембру бити економија.

Извор: Телергаф Бизнис