Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ! Повратак у школске клупе од 1. септембра, али не за све ђаке: Ево о чему је реч

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић најавила је да ће у уторак бити саопштена коначна одлука о наредној школској години, али да су најближи томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда похађају наставу у школама.

Брнабић је, гостујући на ТВ Прва, рекла да Министарство просвете ради на упутству и да ће у понедељак бити одржан финални састанак, коју ће Кризни штаб у уторак усвојити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Најближи смо томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда похађају наставу у школама – рекла је она.

Након тога, каже, министар просвете обавестиће јавност како ће изгледати настава у предстојећој школској години.

Указала је да ће бити издато упутство за родитеље, да се са УНИЦЕФ-ом, припрема и видео који ће бити емитован на свим националним фреквенцијама, а који се тиче понашања ђака у школама, али и како родитељи да обезбеде да болесна деца не иду у школу, како да се то проверава.

Упитана за универзитете рекла је да ту држава нема толико ингеренције због због аутономије универзтета.

– Трудићемо се да им будемо на услузи, да пружимо стручну помоћ И све остало. Препорука је све оно што је било до сада, да се на фаулктетима држи настава уз обавезне мере превенције, ношење маски, држање дистанце, стално чишћење и проветравање просторија. Колико ту сами факултети раде је до аутономије универзитета – објаснила је она.

Казала је да не постоји много простора за државу да утиче на то, осим стручне пдоршке коју може да пружи, и преко студентског смештаја и изолације за студенте који буду заражени.

Извор: Тањуг