Србија

ОГЛАСИО СЕ ДОКТОР КОН! Ево шта ће ученици морати да носе у школи

Епидемиолог Предраг Кон демантовао је информације да ће ученици приликом поласка у школу морати да носе искључиво трослојне маске и изјавио да то могу бити и хируршке, платнене и друге маске.

Иако је јуче током гостовања на ТВ Пинк изјавио да ће деца морати да носе трослојне маске, Кон је данас за ТВ Хепи рекао „да ће бити довољно да ученици током боравка у школи носе било какве маске“, укључујући хируршке, платнене или шивене“, преноси „Телеграф“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос корона вируса мораће опет настава на даљину. Ове мере и начин на који функционишу показаће колико смо као друштво спремни – казао је Кон.

Он је рекао да је у другом пику првог таласа епидемије корона вируса значајно спорији пад броја заражених, након постигнутих највиших бројева, него што је то било први пут, што показује да „очигледно треба времена јер има оних који не поштују мере“.

Према његовим речима, није тачно ни да ће школска деца морати да се вакцинишу против корона вируса, како су пренели неки медији, већ да ће вакцинисање бити искључиво на добровољној бази и уз сагласност родитеља.

Извор: Блиц.рс