Србија

ОГЛАСИО СЕ ТИОДОРОВИЋ! Ево када ће се корона смирити и шта ће сви грађани Србије морати да ураде

Фото: Јутјуб

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса Бранислав Тиодоровић оценио је да број новозаражених од короне полако опада.

Он је рекао да се до краја августа може очекивати релативно смиривање ситуације ако би се мере поштовале као до сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да се разумемо, вирус ће и даље бити ту, али би свакако требало да буде мање позитивних на дневном нивоу, а то су та такозвана спорадична јављања која подразумевају око петоро новозаражених без преминулих – рекао је Тиодоровић.

Како је објаснио, ситуација иде у добром смеру зато што становништво поштује мере, оне дају резултате и тако би требало да остане, а свакоме је већ јасно да ће живот морати да се настави са вирусом.

– До краја августа може доста тога да се среди, а у септембру ако се будемо одговорно понашали могли бисмо да допустимо одржавање појединих манифестација које су и те како потребне људима. Како публици тако и организаторима, али и глумцима, музичарима који морају од нечег да живе – рекао је Тиодоровић.

Према његовим речима, „боље је нешто организовати и у мањем обиму него никако, али уз строго поштовање мера“.

– Нема епидемије, пандемије која је само здравствени проблем, она је и социолошки, психолошки, економски и политички проблем. Све је то повезано – обајаснио је Тиодоровић.

Извор: Блиц